A Budapest Közút Zrt. kivitelezésében folytatódnak az útfelújítások a Rómaifürdő mellett

A Budapest Közút Zrt. kivitelezésében folytatódnak az útfelújítások a Rómaifürdő mellett

2019. június 20.

A III. kerületi Attila utca, Csalma utca (Czetz János köz – Emőd utca között) felújítása:

Befejeződött az útfelújítás a Csalma utcában és az Attila utcában. Felújításra került az útpálya és a szükséges mértékben a járda és a kapubehajtók. A szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörtént. A járdák akadálymentes kialakítással készültek el.

A III. kerületi Emőd utca építése során 2019. július 1-től a Csalma utca zsákutca lesz.

Kérjük az ott lakók, és az arra közlekedők türelmét!

 

III. Emőd utca (Szentendrei út – Nánási út között) felújítása

2019 júliusának első hetében kezdődik az Emőd utca felújítása. A tervezett beavatkozás a Nánási úti csomóponttól a Szentendrei úti csomópontig tart, összesen 1000 méter hosszon. Felújításra kerül az útpálya, a buszmegállók, a buszmegálló-peronok, szükséges mértékben a járda és a kapubehajtók. Az Emőd utcában kiemelt platán fasor található, mely mellett a kivitelezés fokozott védelemmel és faápolási szakértők bevonásával végezzük.

Az útpálya az eddigi 7,5 méterről 6,5 méter szélesre szűkül, a szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörténik, mögötte tereprendezés lesz. A burkolatszél-változtatások miatt a meglévő víztelenítés a szükséges mértékben módosul, kiegészül. A szegélyek mögött lévő kapubehajtók átépítésre kerülnek. A járdák akadálymentes kialakítással készülnek. A kijelölt helyeken taktilis jelek épülnek.

Az útpálya teljes szakaszán pályaszerkezet-cserét hajtunk végre. A folyópályán lévő buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak. A buszmegálló-peronokat a szükséges mértékben meghosszabbítjuk, szélesítjük. Az Emőd utcában található buszmegállók a kivitelezés ideje alatt ideiglenesen megszűnnek a közösségi közlekedés számára, a buszok a Monostori út – Nánási út – Kalászi utcán keresztül, terelve közlekednek.

Az építés ideje alatt a teljes szakaszon lezárásra kerül az utca, behajtás csak az építési forgalom és a lakók számára megengedett. Kérjük az ott lakók és az arra közlekedők türelmét!

A kivitelezés várható befejezése 2019. október 20.