Aktuális felújítások a XVII. kerületben

Aktuális felújítások a XVII. kerületben

2019. március 12.

XVII. Lemberg utca (Péceli út – Csabagyöngye u.)

A tervezett felújítás a Péceli út és Csabagyöngye utcai közötti szakaszt tartalmazza közel 450 m hosszon. Felújításra kerül az útpálya, a hozzá kapcsolódó vízelvezetés, a buszmegálló peronok, kapubehajtók, az útcsatlakozásoknál a szegélyek lesüllyesztésre kerülnek, a Péceli út és a Borsfa utca között járdaépítés történik közel 100 m-en.

A kivitelezés alatt félpályás forgalomkorlátozás mellett biztosított az ingatlanok megközelítése. Rövid ideig – a szőnyegezés idejére - ideiglenes buszterelésre kell számítani.

A kivitelezés időtartama 2019. március 18-tól 90 nap.

 

XVII. Bártfai utca (Szt. Imre herceg u. – Diadal u.)

A tervezett felújítás a Szent Imre herceg utca és Diadal utca közötti szakaszt tartalmazza közel 650 m hosszon. Ezen szakaszon felújításra kerül az útpálya, a hozzá kapcsolódó vízelvezetés, a buszmegálló peronok, kapubehajtók, az útcsatlakozásoknál a szegélyek lesüllyesztésre kerülnek.

2 db új gyalogos átkelő létesül a Szent Imre herceg utcánál és a Diadal utcánál a hozzá tartozó közvilágítás bővítésével.

A Harsona utca és a Diadal utca között új csapadékcsatorna kerül beépítésre 300 m hosszban.

A kivitelezés alatt szakaszosan teljes pályazár lesz, mely során az ingatlanok korlátozottan lesznek megközelíthetőek. Az építés ideje alatt a buszok a Robogó utcára terelve közlekednek.

A kivitelezés megkezdése 2019. március 18., befejezése várhatóan 2019. július hó.

 

XVII. Újlak utca – Széchenyi utca (Borsó utca – Táncsics Mihály út között)

A tervezett beavatkozás 880 m hosszban a Borsó utcától a Táncsics Mihály útig (Bakancsos u.) tart. Az útfelújítás keretében megújul az útpálya a szegélyekkel együtt, továbbá a csatlakozó járdák. A Füstifecske utcánál a 2017. novemberében megépült, 99 m hosszú szakasz kimarad a mostani felújításból.

A kivitelezés során az Uszoda utcánál új kijelölt gyalogátkelőhely kerül kialakításra. Az uszoda előtt, és innen a Táncsics M. út felé új busz- és személygépkocsi parkolók épülnek. A parkolók miatt kivágott fákat új, előnevelt fákkal pótolják.

A Táncsics M. úti csomópontban minden irányban megépülnek a kijelölt gyalogátkelők. A kertészet előtt ferde parkolók készülnek.

A kivitelezést félpályás elkorlátozással végzik a buszforgalom fenntartása mellett.

A kivitelezés megkezdése 2019. március 18., átfutási ideje 5 hónap.

 

XVII. Borsó utca (Pesti út – utca között)

A tervezett beavatkozás 507 m hosszban a Pesti úttól az Újlak utcáig tart. Az útfelújítás keretében megújul az útpálya a szegélyekkel együtt, továbbá a csatlakozó járdák. Ahol jelenleg megengedett a fél kerékkel a járdára való parkolás, ott erősített járda készül döntött szegéllyel. A kapubehajtókat a szegély mentén 1,0 – 2,0 m hosszban helyreállítják a meglévő burkolat szerint (aszfaltos behajtó esetén aszfalttal, térkő burkolat esetén térkővel stb.).

A Pesti úthoz csatlakozó 24 m hosszon — az autóbusz közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében — magassági korrekciót kell végezni ezért ez a csomópont három ütemben kerül felújításra. Egyébként a kivitelezési munkák szakaszosan készülnek félpályás elkorlátozással.

Az útfelújítás az Újlak utcával közös projektben van; ütemterv szerint 2019. júniusban kezdődik ezen a szakaszon a munkavégzés. Teljes befejezés várhatóan 2019. augusztus második fele.