Emlékművet avattak a fővárosi közútfenntartásban dolgozók tiszteletére

Emlékművet avattak a fővárosi közútfenntartásban dolgozók tiszteletére

2018. június 22.

A fővárosi közútfenntartásban dolgozók tiszteletére avattak emlékművet a Budapest Közút Zrt. Bihari úti telephelyén. Az eseményen beszédet mondott dr. Almássy Kornél, a társaság vezérigazgatója és dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes úr.

– Az Esztergályos Gábor közúti szolgáltatási igazgató kezdeményezésére létrejött emlékmű szimbóluma annak az összetett feladatnak, melyet a budapesti, immáron 90 éves közútfenntartási tevékenység jelent – jelentette ki köszöntőjében dr. Almássy Kornél, a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatója.  „Az ágazatban dolgozók megérdemlik, hogy egy ilyen ünnepséggel emlékezzünk meg a munkájukról” – fogalmazott.

Mint mondta, az elmúlt években nagyon komoly fejlődésen ment át a fővárosi közútfenntartás, amely többek között annak a szerencsés döntésnek köszönhető, hogy 2011-től önálló cégbe szervezték az ágazatot. Nagy eredmény, hogy ma már a kátyúzási feladatokon túl komoly út- és hídfelújításokban vesz részt a Budapest Közút – emelte ki dr. Almássy Kornél. A vezérigazgató úr méltatta azon dolgozók munkáját, akik akár hétvégén, ünnepeken és mostoha időjárási körülmények között is gondoskodnak arról, hogy a főváros útjain zavartalan legyen a közlekedés.

Dr. Almássy Kornél, a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatója, Esztergályos Gábor, a Budapest Közút Zrt. közúti szolgáltatási igazgatója és dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az emlékműnél

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes úr kiváló ötletként méltatta az emlékművet, amely állandó jelképe lesz annak a fontos munkának, melyet a közútfenntartási ágazatban dolgozók végeznek. Hozzátette: bízik benne, hogy ennyi idő alatt létrejött egy olyan közösség is, amely büszke magára és arra a munkára, melyet végez. „Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a feladat a főváros életében kiemelten fontos, és ami a főváros életében kiemelten fontos, az az országnak is kiemelt feladat” – fogalmazott, hozzátéve: ha itt Budapesten nem tudnak jól közlekedni akár a közösségi közlekedésben, akár autóval, akkor az egész ország megáll.

A fotókat Paár Nándor, a Budapest Közút munkatársa készítette.