Idén tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét

Idén tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét

2016. szeptember 22.

2016. szeptember 16. és 22. között tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét, a fenntartható és környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő programsorozat, amelyet idén az „Észszerű közlekedés. Hatékony gazdaság." jelmondat szellemiségében szerveztek.

A programsorozat fő rendezvénye, az Andrássy út teljes egészét megtöltő Mobilitási Hétvége, melyen 2016. szeptember 17-én és 18-án társaságunk is részt vett. Az Andrássy út a 10 órás rendezvénynyitást követően megtelt az érdeklődő gyalogosokkal és biciklisekkel.

A szombati esős idő ellenére szép számmal érkeztek családok már az első napon is a standunkhoz. Kérdőív segítségével igyekeztünk minél több érdekes információt átadni cégünkről a kitöltőknek, amit felnőttek és gyerekek is egyaránt nagyon élveztek. Megtudhatták például azt, hogy ha összeadjuk a Budapest Közút által kezelt utak hosszát, akkor ezzel Budapestről indulva Brüsszelbe juthatunk el. Természetesen a jól válaszolók jutalma sem maradt el.

 

Természetesen számos kérdésre is válaszoltunk cégünket illetően. Sokan meglepődtek, hogy milyen sok területtel foglalkozunk és nem egy megfontolásra érdemes javaslat is érkezett.

A gyermekek kedvence viszont egyértelműen a kiállított úthengerünk volt, amit kedvére bármi kipróbálhatott. A kicsik tömött sorokban várták, hogy megtapasztalhassák milyen egy rövid időre a közel két tonnás henger kezelőjének lenni.

A parkolás-gazdálkodási szakterületünk által használt elektromos Nissan gépjárművet is bemutattuk, ami remekül illett a rendezvény tematikájához. Az autóval a központi irodánkból az üzemeltetésünkben lévő parkolókat látogatjuk, miközben nincsen káros anyag kibocsátásunk.  A gépjárműre gyermekrajzpályázatunk nyertes rajzait fóliáztuk fel.

Jövőre is várunk mindenkit sok szeretettel a standunknál.