Jelentős felújítás kezdődött a XVII. kerületi Péceli úton

Jelentős felújítás kezdődött a XVII. kerületi Péceli úton

2018. július 31.

A Budapest Közút Zrt. teljes körű lebonyolítása keretében megkezdődtek az útépítési munkák a XVII. kerület Péceli úton. Nyílt közbeszerzés lefolytatása után, a kivitelezési munkákat a Strabag Építő Kft. végzi.  

A felújítási munkák július 5-én kezdődtek meg, és várhatóan 2018. október végéig tartanak. A kivitelezés a Zrínyi utcai csomópont után levő kijelölt gyalogátkelőhelytől kezdődik, és a lakott terület határán ér véget, mintegy 1529 méter hosszon történik beavatkozás.

A munkák több szakaszban, három helyszínen történnek. A felújítás bontási munkákkal, burkolatmarással kezdődik, majd lokális javítás, járdaépítés, teljes körű buszmegálló-átépítés következik, a vízépítési munkákkal párhuzamosan. Mintegy 8800 négyzetméteren átépül az útpálya, a buszmegállók (erősített aszfalt és beton burkolattal), a buszmegálló peronok és a szükséges mértékben a járda. A szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörténik, mögötte padkaépítés lesz.

A víztelenítés javítása céljából szikkasztó kutakat és szikkasztó blokkokat alakítanak ki. Az árkokat gyephézagos burkolattal látják el. A járdák akadálymentes kialakítással készülnek, a buszmegállók egyik végéről minden esetben akadálymentes közlekedés lesz biztosítva, a kijelölt helyeken taktilis jeleket építenek ki. 

A forgalomtechnikai változtatások kismértékűek lesznek: az oszlopok és táblák áthelyezésére, szalagkorlátok elbontására, új építésére, cseréjére terjednek ki. A gyalogos korlátok is több helyen átépülnek.

A munkálatok félpályás korlátozás, ideiglenes jelzőlámpa-kiépítések mellett zajlanak. A Budapest Közút Zrt. célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket!