Komplex út- és járdafelújítás kezdődik a Nádor utcában

Komplex út- és járdafelújítás kezdődik a Nádor utcában

2019. március 19.

Mintegy 900 méter hosszan, a Deák Ferenc utcától egészen a Vécsey utcáig újul meg a járda, a növényzet és az útburkolat a a Főváros tulajdonában lévő Nádor utcai fasoron.

A munkálatok több ütemben történnek meg. Első lépésben a fasorban lévő, rossz egészségi állapotban lévő faegyedeket vágják ki. Ehhez a FŐKERT szerint kb. 3 hétre van szükség. A kivágott egyedek helyére, ahol a szabványok engedik, összesen 93 darab mezei juhar facsemete kerül kiültetésre a kivágás után még a tavaszi ültetési időszakban.

A fakivágások után kezdődhet meg a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében a járdafelújítás, valamint a Nádor utcai útburkolat felső kopórétegének teljes cseréje. A tájékoztató szerint a munkák egyszerre több szakaszon folynak annak érdekében, hogy a munkákat minél gyorsabban és hatékonyabban tudják elvégezni. Emiatt szükséges lehet a gépjárműforgalom időszakos korlátozása is.

A 30-as buszcsalád járatainak útvonalában is történhet módosulás, amennyiben a BKK diszpécsere úgy határoz. Ebben az esetben az autóbuszok terelt útvonalon közlekednek majd: Káposztásmegyer felé a Városközpont után a Károlyi utca – Baross utca, a Keleti-pályaudvar felé a Nádor utca megálló után a Türr utca – Klauzál utca az útirány.

 

Forrás: ujpestihirmondo.hu