Megkezdődtek a Ferihegyi út szélesítésének kivitelezési munkái

Megkezdődtek a Ferihegyi út szélesítésének kivitelezési munkái

2018. július 31.

A Budapest Közút Zrt. teljes körű lebonyolítása keretében megkezdődtek az útépítési munkák a XVII. kerület Ferihegyi út - Pesti út csomópontjában. Nyílt közbeszerzés lefolytatása után, a kivitelezési munkákat a Strabag Építő Kft. végzi.

A munkák 2018. július 26-án közműkiváltásokkal kezdődtek. Az átépítés során a csomópontban külön jobbra kanyarodó sáv épül. Az útpályát szélesítik, bővítése a járműosztályozó hosszán 3,5 m szélességben valósul meg. A bekanyarodás helyigénye a nagyobb járművek számára is biztosított lesz, mert a Pesti úton három sáv vezet nyugati irányba, melyek közül a legszélső buszsáv.

A csomópont átépítése során 320 négyzetméter útpálya, 81 négyzetméter bazalt beton burkolat, 104 méter szegélyépítés, 447 négyzetméter díszburkolat készül.

Ezen kívül a Pesti út - Ferihegyi úton forgalomtechnika, jelzőlámpa-építés is lesz, valamint forgalomfigyelő kamerát is telepítenek. A projekt részét képezik a közműépítési munkák is: tűzcsapáthelyezés, közvilágítási hálózat átépítése, ELMŰ Nyrt. tulajdonú szabadvezetéki oszlop áthelyezése.

Az útépítést a fővárosi útfelújítási program keretében Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozza.

A kivitelezési munkák tervezetten 2018. szeptember végéig tartanak. A munkavégzés alatt több ütemben forgalomkorlátozásokra kerül sor. A Budapest Közút Zrt. célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom.

Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.