Megújul a Ferihegyi út – Rákos-patak közúti híd

Megújul a Ferihegyi út – Rákos-patak közúti híd

2018. augusztus 10.

2018. augusztus 6-án megkezdődött a Budapest XVII. kerület Ferihegyi út – Rákos-patak közúti híd felújítása.

A Budapest Közút Zrt. megbízásából, külsős vállalkozó által végzett munkálatok keretében a hídi gyalogjárdát mindkét oldalon kiszélesítik, így a járda alkalmassá válik a kerékpáros forgalom átvezetésére is. A kocsipálya burkolatát és a pályalemez szigetelését átépítik. A hídkorlátok teljes egészében megújulnak valamint a közúti pálya és a gyalogos kerékpáros járda között közúti vezetőkorlát épül a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Első ütemben – a forgalom félpályás lezárása mellett, váltakozó irányú jelzőlámpás tereléssel – a Rákos-patak befolyási oldalán kezdődtek meg a burkolatbontási munkálatok, majd ezután a közművek védelembe helyezése mellett elbontásra kerül a jelenlegi járdakonzol. Szintén ezen az oldalon a meglévő szárnyfal átépítése után az új acél járdakonzol kerül a helyére. A szigetelési és betonozási munkálatok után, kialakításra kerülnek az új járda és pályaburkolatok, majd felszerelésre kerülnek a korlátok.

Várhatóan 2018 októberében, a forgalomterelés átfordításával megkezdődik a hídszerkezet kifolyási oldalának felújítási munkálata. A meglévő, megmaradó vasbeton szerkezetek javítása, a járdák és szegélyek olvasztó só elleni védelmi bevonatának készítése szintén a projekt része.

A kiviteli munkálatok véglege befejezésének várható dátuma 2019. január.