Megújul a II. kerületi Rómer Flóris utca a Szemlőhegy utca és a Margit körút között

Megújul a II. kerületi Rómer Flóris utca a Szemlőhegy utca és a Margit körút között

2019. július 30.

2019. július 29-én útfelújítási munkák kezdődnek a II. kerületi Rómer Flóris utcában a Szemlőhegy utca és a Margit körút közötti szakaszon. A felújítás Budapest Főváros Önkormányzata 2016-2018. évi útfelújítási programjának keretében valósul meg.

Nyílt közbeszerzés lefolytatása után a kivitelezési munkákat a HE-DO Útépítő Kft. és a Penta Kft. végzi. A felújítás 1384 méter hosszon és mintegy 11.975 négyzetméter felületen valósul meg. A projekt több ütemben valósul meg.

Első részszakasz

A Rómer Flóris utca, Szemlőhegy utca és Zivatar utca közötti szakaszon (Rómer Flóris utca felső szakasza) a profilmarást követően – amennyiben szükséges – 15 százalékos mértékű lokális pályaszerkezet-cserét hajtanak végre, majd az aszfaltburkolat építése következik.

Második részszakasz

A Rómer Flóris utca és Margit krt. közötti szakaszon (Ankara utca, Mecset utca, Margit utca) a profilmarást követően az aszfaltburkolat építésére, parkoló és járda korszerűsítésére, valamint az érintett favermek rendezésére kerül sor.

Harmadik részszakasz

A Rómer Flóris utca Zivatar utca és Margit krt. közötti szakasza (Rómer Flóris utca alsó szakasza) teljes pályaszerkezet-cserével történő átépítéssel újul meg.

Az autóbusz-megállóhelyek is megújulnak

A felújítás során a meglévő gránit szegélyeket mindenhol megtartják, a sérült szegélyelemeket csiszolással felújítják vagy cserélik. Az érintett szakaszon lévő hat folyópályás autóbusz-megállóhely és a hozzájuk tartozó peron is megújul.

Az útcsatlakozásoknál, valamint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél az akadálymentesítés biztosítása miatt a kiemelt szegélyköveket kettő centiméterig lesüllyesztik, valamint a vakok és gyengénlátók segítését biztosító taktilis megállító jelek kerülnek kiépítésre. A felújítás során a közműszerelvények, víznyelőrácsok szintre emelése is megtörténik.

A projekt várható befejezési határideje: 2019. december 10.

Forgalomkorlátozásokra kell készülni

Az első és második részszakasz építése alatt félpályás útzár mellett lehet közlekedni, míg a harmadik részszakasz építése alatt teljes forgalomkorlátozásra lehet számítani. A közösségi közlekedés a felújítás teljes időtartama alatt biztosítva lesz, időszakosan terelt útvonalon.

Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket!

Budapest Közút Zrt.