Megújul a III. kerületi Kunigunda útja

Megújul a III. kerületi Kunigunda útja

2019. március 12.

2019. március 18-án útfelújítási munkák kezdődnek a III. Kunigunda útján, a Bojtár utca és az autóbusz-forduló között. Az útfelújítás Budapest Főváros Önkormányzata 2016-2018.évi útfelújítási programjának keretében valósul meg.

Nyílt közbeszerzés lefolytatása után, a kivitelezési munkákat a Colas Út Zrt. végzi.

A felújítás során a teljes hosszon (441 fm) mindkét oldalon a szegélykövek átépítésre kerülnek, valamint teljes szerkezeti átépítéssel megújul az útpálya.

A buszmegállók korszerűsítésre kerülnek, a felújított szakaszon egységesen 21 méter hosszúságúra új „Kasseli” típusú szegélykő kiépítésével épülnek át.

A gyalogos átvezetések akadálymentesítése, valamint a vakok és gyengénlátók segítését biztosító taktilis megállító jelek kerülnek kiépítésre, mind a járdákon, mind a buszperonokon.

A körforgalom után (0+055-0+105 km szelvények között) a jobb oldalon 24 m hosszon 2,5 méter széles parkolósáv kerül kialakításra, melyet a tervezett úttól „K” szegélykő építésével választunk el.

A felújítás során a csapadékvíz hálózatának bővítésére is sor kerül, mely a meglévő szikkasztóakna felújítását, 1 db oldalbeömlős víznyelő akna kiépítését, valamint 80m hosszon (0+290-0+370 km sz.) gyephézagos burkolt árokszakasz kialakítását jelenti.

A megvalósítás több építési/forgalomkorlátozási ütemben készül, mely során félpályás fenntartás mellett lehet közlekedni a közösségi közlekedés korlátozásával.

Várható befejezési határidő: 2019.08.31.

A Budapest Közút Zrt. célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatosan biztosítva legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket!