Útfelújítás kezdődik a XVI. kerületi Simongát utcában

Útfelújítás kezdődik a XVI. kerületi Simongát utcában

2019. május 09.

A munkálatok a Budapest Közút Zrt. lebonyolításában zajlanak. A tervezett beavatkozás a Nógrádverőce utcai kereszteződéstől 70 méterre kezdődik és a Vidámvásár utca szegélyvonalánál ér véget, összesen 726 méter hosszon történik beavatkozás. A jellemző szélesség 7 méter, a Vidámvásár utca közelében — a szegélykorrekcióval — 10,25 méter.

A tervezési szakaszon teljes pályaszerkezet cserével felújításra kerül az útpálya és a buszmegálló. Átépül a buszmegálló peron és szükséges mértékben a járda (térkő). A szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörténik (belterületi részen kiemelt szegély, külterületi részen süllyesztett szegély, buszmegállóban Kasseli típusú szegély). A szegélyek mögött padkaépítés és vízelvezető árok készül.

A víztelenítést tekintve, a meglévő szikkasztó árkok profilozását, gyephézagos burkolását, a csőátereszek, burkolt árkok tisztítását, javítását végzik el. A buszmegálló alatt új csapadékvíz-csatorna készül 3 darab tisztító aknával.

Forgalomtechnikai változtatások kismértékűek, leginkább az oszlopok és táblák áthelyezésére, buszmegállónál farkasfog felfestésére kerül sor. A Vidámvásár utca kereszteződésnél, és a buszmegálló peron elsőajtós felszállásánál taktilis jelek kerülnek beépítésre.

A kivitelezés a Cinkotai út XVI. kerületi szakaszával egy időben kerül kivitelezésre. Az építést szakaszokban végzik, a Simongát utca Cinkotai út felé való egyirányítása bevezetése mellett.

Az útfelújítás érinti a Szilas patak hídját. Itt egy fenntartás jellegű felújítás készül (korlát igazítása, homokfúvása és felületkezelése, új meder lezáró korlát elhelyezése és felületkezelése, kezelőjárda burkolatának javítása, a járdát határoló szögacél cseréje, a pályalemez felett öntött aszfalt réteg beépítése stb.).

A szegélykorrekció miatt, valamint az új szikkasztó árkok létesítése érdekében fakivágás, tuskó kiszedés, cserje irtás, ill. faültetés szerepel még a projektben.

A kivitelezés várható befejezése 2019. augusztus 1.