Útfelújítások kezdődnek Óbudán a Rómaifürdő mellett

Útfelújítások kezdődnek Óbudán a Rómaifürdő mellett

2019. április 25.

III. Attila utca, Csalma utca (Czetz János köz – Emőd utca között) felújítása:

A tervezett beavatkozás a Czetz János köz - Emőd utca csomópontban ér véget, összesen 310 méter hosszon.

A tervezési szakaszon felújításra kerül az útpálya és szükséges mértékben a járda és kapubehajtók. A szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörténik, mögötte tereprendezés lesz. A meglévő víztelenítés a szükséges mértékben módosításra, kiegészítésre kerül. A burkolatszél-változtatások jellemzően a tervezett szegély megemelkedését okozzák, így a mögötte lévő kapubehajtók átépítésre kerülnek. A járdák akadálymentes kialakítással készülnek. A kijelölt helyeken taktilis jelek építendők.

Az útpálya teljes szakaszon teljes pályaszerkezet cserével készül.

A Kalászi utcai csomópontban a meglévő csatlakozás beszűkítésre kerül, mögötte járda kiépítése történik.

A víztelenítést érintően a meglévő víznyelők szintbehelyezése, csőátereszek tisztítása, javítása történik. Forgalomtechnikai változtatások kismértékűek, leginkább az oszlopok és táblák áthelyezésére kerül sor.

Az építés során teljes szakaszon lezárásra kerül az utca, behajtás kivéve építési forgalom és lakók számára megengedett.

A kivitelezés várható befejezése 2019. június 30.

 

III. Emőd utca (Szentendrei út – Nánási út között) felújítása

A tervezett beavatkozás a Nánási út csomóponttól kezdődik, és az Szentendrei út csomópontban ér véget, összesen 1000 méter hosszon.

A tervezési szakaszon felújításra kerül az útpálya, a buszmegállók, a buszmegálló peronok és szükséges mértékben a járda és kapubehajtók. A teljes szakaszon az eddigi útpálya 6,5 m-re kerül beszűkítésre ezért a szegélyek cseréje a teljes szakaszon megtörténik, mögötte tereprendezés lesz. A burkolatszél-változtatások miatt a meglévő víztelenítés a szükséges mértékben módosításra, kiegészítésre kerül. A szegélyek mögött lévő kapubehajtók átépítésre kerülnek. A járdák akadálymentes kialakítással készülnek. A kijelölt helyeken taktilis jelek építendők.

Az útpálya teljes szakaszon teljes pályaszerkezet cserével készül. A folyópályán lévő buszmegállók erősített aszfalt burkolatot kapnak.

A buszmegálló peronok a szükséges mértékben meghosszabbításra, és megszélesítésre kerülnek.

Az építés során teljes szakaszon lezárásra kerül az utca, a behajtás kivéve építési forgalom és lakók számára megengedett.

Az Emőd utcában található buszmegállók a kivitelezés ideje alatt ideiglenesen megszüntetésre kerülnek a buszok a Monostori út – Nánási út – Kalászi utcán keresztül terelve közlekednek.

A III. kerület Emőd utcában kiemelt platán fasor található, mely mellett a kivitelezést fokozott védelem mellett és faápolási szakértők bevonásával végzik.

A kivitelezés várható befejezése 2019 október vége.