Díjfizetés

A parkolási díjat kiegyenlítheti mobiltelefonja segítségével, illetve készpénzben a jegykiadó automatánál.

Ha lejárt a parkolójegy érvényessége (vagy határozott időre indított mobilparkolást, és letelt a megadott idő), akkor 5 percen vagy 15 percen belül kell új jegyet váltania (vagy újraindítania a mobilparkolást). Az 5 perces türelmi idő arra az esetre vonatkozik, ha az első jegyet egy óránál rövidebb időtartamra váltotta (vagy a lejárt mobilparkolást egy óránál rövidebb időtartamra indította). 15 perc a türelmi idő akkor, ha a lejárt jegy vagy mobilparkolás több mint egy órányi parkolásra jogosított.

Díjköteles időszakon kívül – a fizetési időszak előtt egy, illetve utána két órával – is válthat parkolójegyet. Mindkét esetben a jegy érvényessége a rákövetkező díjfizetés-köteles időszak üzemidejének kezdete. Az üzemidő lejárta előtti utolsó negyedórában is jegyet kell váltani, túlfizetés esetén a rákövetkező díjköteles időszak üzemidejének kezdetétől továbbra is érvényes a jegy.

Jegykiadó automata használata

Közterületi parkolóinkban DG-4 típusú automatákkal találkozhat, melyek az 5 forintos és az annál nagyobb értékű, forgalomban lévő magyar érméket fogadják el.

Az automatákon található szöveges tájékoztató és ábra felvilágosítást ad a parkolási tarifáról, a díjfizetési időszakról, automata használatáról, és – amennyiben van – a 3 vagy 4 órás parkolási időkorlátról. Készpénzes fizetésnél ügyeljen arra, hogy az automata legfeljebb 25 db érmét fogad el. Az érme, illetve a kártya behelyezésekor az automata kijelzőjéről leolvashatja a minimálisan, illetve maximálisan fizetendő várakozási díjat. A bedobott összeg alapján az automata jelzi a parkolási idő végét, majd a zöld gomb megnyomása után megkapja a parkolójegyet. A művelet a piros gombbal szakítható meg. Ilyenkor a gép visszaadja az érméket.