Ügyfélablak / Pótdíjfényképek és pótdíjtartozás megtekintése

Az üzemeltetési területünkhöz (a Főváros VII. kerületében) tartozó közterületi várakozó helyek ellenőrzése során munkatársunk a helyszínen lekérdezi a rendszámhoz tartozó parkolási adatokat. Amennyiben nem tartoznak a gépjárműhöz parkolási adatok – parkolójegy, érvényes mobilparkolás – rögzíti a rendszámot és pótdíjat szab ki a gépjárműre. Ellenőr munkatársunk a pótdíj-kiszabásnál a helyszínen legalább öt fényképet készít a gépjárműről.

A fényképeket és a pótdíjtartozás pontos összegét előzetes regisztrációt követően megtekintheti  online Ügyfélablak rendszerünkben  a https://ugyfelablak.budapestkozut.hu/login hivatkozási címen.

 

 

 

 

 

      

       A regisztráció menete:

 1.  A regisztráció során név, e-mail cím, jelszó megadása szükséges.
 2.  Az adatok megadását követően a rendszer automatikus elektronikus üzenet formájában értesítést küld a sikeres regisztrációról a megadott e-mail címre.
 3.  A bejelentkezéshez a regisztrációhoz megadott e-mail cím, jelszó megadása szükséges.
 4.  Az adatok megadását követően a rendszer ismét értesítést küld automatikus elektronikus üzenet formájában, amely tartalmaz egy, a bejelentkezéshez szükséges egyszer használatos 6 számjegyű kódot.
 5.  A bejelentkezési kód megadását követően a „Parkolási pótdíj adatainak megtekintése” menüpont kiválasztása után az előzetes regisztráció elvégzését követően a pótdíj esemény megtekintéséhez az alábbi adatok megadására lesz szükség:
 •   a gépjármű forgalmi rendszáma
 • a helyszíni fizetési felszólításon található 12 jegyű lapazonosító szám
 • a pótdíj esemény dátuma, amelyet a „dátum” menüpont kiválasztásával tud megadni

      6. Ezt követően megjelennek az aktuális pótdíj eseményhez tartozó részletek az alábbi menüpontok szerint:

 • PÓTDÍJ RÉSZLETEI (helyszín - szöveges megjelenítés)
 • PÉNZÜGYI ADATOK (nyilvántartás)
 • TÉRKÉP (helyszín - térképes megjelenítés)
 • FOTÓK (pótdíj esemény)

Az alábbi adatokkal kipróbálhatja a rendszert:  azonosító, rendszám, dátum

Regisztráció és belépés

A Budapest Közút Zrt.  a VII. kerület területén lévő, Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában álló mindösszesen 153 darab közterületi várakozóhely üzemeltetését végzi, az ezzel kapcsolatos adatkezeléshez az adatkezelési tájékoztatót ide kattintva érheti el.

 

 • Partnerek, Szervezetek