Ünnepi zárvatartás

Tájékoztatjuk, hogy 2020. december 24. és 2021. január 1. ünnepi időszakban az ügyfélszolgálati iroda és a járművizsgáló állomás zárva tart.

Utolsó munkanap 2020. december 23.

Első munkanap 2021. január 4.

 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2020. szeptember 30-án úgy döntött, hogy - a személytaxival végzett személyszállítási szolgáltatás és a személytaxi-szolgáltatást közvetítő és szervező szolgálat működtetésének feltételeiről, a taxiállomások létesítésének és igénybevételének rendjéről és a személytaxi-szolgáltatás hatósági áráról szóló 31/2013. (IV. 18.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Taxi Rendelet) 12. §-a a következő (10a)-(10b) bekezdésekkel egészül ki:

„(10a) A 2021. évre vonatkozó taxi droszt-használati díjat egy alkalommal csökkenteni kell a 2020. március 1. és 2020. december 31. közötti időszakra azonos kötelezett által ténylegesen megfizetett díj 70%-ával.

(10b) A 2021. január 1. és 2021. március 31. közötti időszakra arányosan eső éves díjból 70% kedvezményt kell biztosítani."

Ügyfélszolgálatunk a 2020. október 8-i hatálybalépéstől kezdődően alkalmazza a Taxi Rendelet fent idézett új rendelkezéseit.

 

Tájékoztatás

Kérjük, hogy a telephelyen az Önök és munkatársaink egészsége védelmének érdekében a taxi gépkocsiban is előírt védőmaszkot viselni szíveskedjenek.

Kérjük, hogy személyes ügyfélszolgálatunkon és a jármű szemléjén egészséges állapotban és a foglalt időpontban jelenjenek meg.

A Budapest Közút Zrt. végzi a Taxi rendeletben meghatározott taxiállomás-üzemeltetési feladatokat, a taxi gépjárművek előzetes megfelelőségének megállapítását, a taxiállomás-használati megállapodások megkötését, a taxiállomás-használati hozzájárulások kiadását, és a taxiállomás-üzemeltetési szolgáltatási díjak beszedését a Fővárosi Önkormányzat nevében és javára.

A gépjárművek megfelelőségének megállapítása, a taxiállomás-használati megállapodások megkötése, a taxiállomás-üzemeltetési szolgáltatási díj beszedése, a taxiállomás-használati hozzájárulás kiadása a 1087 Budapest, Asztalos Sándor út 16. szám alatti ügyfélszolgálati irodában és gépjármű vizsgáló állomáson történik.

A taxiállomás-használati hozzájárulások kiadásának gyorsítása érdekében lehetőséget biztosítunk az ügyintézés részben elektronikus úton történő lebonyolítására az alábbi Web alkalmazáson keresztül: http://taxiugyintezes.budapestkozut.hu 

A http://taxivizsga.budapestkozut.hu címen is foglalható taxi előzetes megfelelőségi vizsgálatra és taxiállomás-használati megállapodás megkötésének ügyintézésére időpont (szükséges dokumentumok). Időpont foglalásra az érvényes taxiállomás-használati megállapodással rendelkező ügyfelek jogosultak a lejárat előtt maximum 30 napon belül.

Telefonos időpontfoglalásra a következő telefonszámon van lehetőség: 06 70 456 93 97.

E-mailben pedig az idopontfoglalas@budapestkozut.hu címre küldött üzenettel tudnak időpontot foglalni. A gépjármű vizsgáló állomáson személyesen is van lehetőség időpont foglalásra az előző bekezdésben írt határidőn belül és valamennyi olyan ügyintézésre, melyek esetében elektronikus időpont foglalásra nincs lehetőség.

Díj visszatérítési ügyintézés eljárására nincs szükség és lehetőség időpont foglalásra, érkezési sorrendben folytatjuk le az ilyen eljárásokat, amelynek 2017. március 1-jétől előfeltétele a taxi külső látványelemeinek eltávolítását* igazoló szemle lefolytatása telephelyünkön, és a tevékenységi engedély kivonat/taxiengedély végleges leadásáról szóló hatósági közokirat bemutatása.

*Az üzembentartó váltás esetén a díjvisszatérítést megelőző szemlének az új üzembentartó tevékenységi engedélykivonat számával ellátott taxi szemléje elfogadott.

Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálati iroda és gépjármű vizsgáló állomás nyitvatartási ideje:

Hétfő-Csütörtök 08.00-16.00

Péntek 08.00-13.30

Telephelyünk ünnepnapokon és szombat, valamint vasárnapokon zárva tart.

 

Egyéni vállalkozói igazolványok kiváltása:

Budapest 23 kerületében jelenleg 30 kormányablak hosszított nyitva tartással, heti 49 órában áll az ügyfelek rendelkezésére (hétfő: 7.00-17.00, kedd: 8.00-18.00, szerda 8.00-20.00, csütörtök: 8.00-18.00, péntek: 8.00-15.00). Időpontfoglalásra is van lehetőség telefonon a nap 24 órájában ingyenesen hívható 1818-as telefonszámon vagy elektronikusan a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/ oldalon keresztül.

A BKK Zrt. mint közlekedésszervező az előzetes igazolásokat a gépjármű minősítését, a díjfizetést és a szerződés megkötését követően adja ki a személytaxi-szolgáltatást végző vállalkozások részére. A kiállított előzetes igazolásokat feltölti a Budapest Közút Zrt. által üzemeltetett taxiállomás-használati megállapodás-nyilvántartó rendszerébe. A Budapest Főváros Kormányhivatala III. kerületi Hivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztály (a továbbiakban: közlekedési hatóság) – az ügyintézés megkönnyítése érdekében a tevékenységi engedély/engedélykivonat kiadásánál, és a személytaxi gépjárművek műszaki vizsgáztatásakor elfogadja a taxiállomás-használati megállapodás-nyilvántartó rendszerébe feltöltött, a hatóságok által is megtekinthető előzetes igazolásokat. Tehát a közlekedési hatóságoknál történő ügyintézéshez nincs jelenleg szükség az eredeti (papír alapú) előzetes igazolás bemutatására. Amennyiben a vállalkozás az eredeti előzetes igazolást mégis szeretné megkapni, átveheti a BKK Zrt. Központi Ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben.

Előzetes igazolással rendelkező fővárosi taxitársaságok

  • Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt.
  • Taxi 4 Kft.
  • 6X6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
  • Tele 5 Taxi Hungary Kft.
  • City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet
  • MB Elit Luxury Kft.
  • Bolt HTX Fuvarszervező és Szolgáltató Kft.
  • Taxim Infinity Kft.
  • Gotaxi Solution Kft.
  • Eredeti rádió taxi 1986.

Személytaxi szolgáltatással összefüggő panaszok bejelentése

BKK Zrt. Ügyfélszolgálata
1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21.
e-mail:
bkk@bkk.hu
Tel.: +36 1 3 255 255; +36 30 774 1000

Budapest Főváros Kormányhivatala V. kerületi Hivatal
Fogyasztóvédelmi Főosztály
1052 Budapest, Sas utca 19.
e-mail:
fogyved_kmf_budapest@bfkh.gov.hu
Tel.: +36 1 4 502 598

Fontosabb jogszabályok, határozatok, fővárosi taxiállomások

Taxirendelet (tarifa) módosítás

PDF formátumban (0,7 MB)

Hatályos fővárosi taxirendelet
PDF formátumban (1MB)

Hatályos országos hatáskörű rendelet
PDF formátumban (0,5 MB)

Fővárosi taxiállomások
PDF formátumban (2,65MB)

Hatályos taxi tarifák 2018. július 1-jétől

PDF formátumban

Meghatalmazás minta

PDF formátumban

Droszt online Budapest alkalmazás

PPTX formátumban