Ügyintézés menete

Munkatársunk pótdíjtasakot helyez az ablaktörlő lapátra abban az esetben, ha nem látható az első szélvédő mögött az érvényes parkolójegy vagy az ingyenes várakozásra jogosító hozzájárulás, nem állapítható meg a parkolójegy érvényessége, illetve mobiltelefonnal sem egyenlítette ki a parkolási díjat. A pótdíjat a tasakban található fizetési felszólításnak megfelelően csekken, banki átutalással a 10700024–67032082–55000000 számlaszámon, vagy az ügyfélszolgálatunkon készpénzben egyenlítheti ki.

A közúti közlekedésről szóló törvény alapján 15 napon belül pótdíjként 13 vagy 15 órányi parkolási díjat kell befizetni attól függően, hogy a területen 8-18 óráig, vagy 8-20 óráig tart a díjfizetési időszak. Ha később egyenlíti ki a bírságot, a pótdíj 41 órányi parkolási díjnak felel meg. Az övezetekhez tartozó pótdíjak összegéről ide kattintva tájékozódhat.

Ha elmulasztja kiegyenlíteni a várakozási díjat és a pótdíjat, akkor a pótdíj kiszabásának napját követő 15 naptári nap elteltével – jogi képviselő útján – megkezdjük a behajtást.