A Közút Figyelő elnevezésű okostelefonos alkalmazás valós idejű forgalmi és parkolási információkkal segíti a fővárosi közlekedőket.

Az alkalmazás letölthető a Google Play és az Apple webáruházából

iOS-letöltés

Android-letöltés

Az alkalmazás segítségével megjelenített forgalomfigyelő kamerák képei alapján tájékozódhatnak az aktuális forgalmi helyzetről, a dinamikus információs táblák jelzésképei pedig aktuális forgalmi információkat nyújtanak. Emellett a szolgáltatás parkolási információkat is megjelenít, fővárosi P+R parkolók és parkolási létesítmények aktuális szabad férőhely adatai és egyéb jellemző információk publikálásával.

Az alapinformációk szolgáltatása mellett olyan kényelmi funkciók támogatják a felhasználót, mint a személyre szabhatóság, Kedvencek beállításának lehetősége, szűrők alkalmazása vagy a súgó funkció. Az alkalmazás támogatja a portré és fekvő nézetet, okostelefonon és tableten egyaránt használható.

Célunk egy korszerű közúti forgalmi információs alkalmazás létrehozása és működtetése, ezért azt folyamatosan fejlesztjük. Ennek keretében bővítjük a jelenlegi adatkörökben lévő objektumok számát, illetve terveink szerint bővül a megjelenített adatok köre is: elektromos autó töltőpontok helyének és foglaltságának megjelenítésével, balesetek és egyéb forgalmi zavarral járó események megjelenítésével, valamint valós idejű közterületi parkolási információkkal.

A Közút Figyelő elnevezésű alkalmazás jelenleg próbaüzemben működik, ezért előfordulhatnak előre be nem jelentett szolgáltatás kiesések, stabilitási problémák. Kérjük, segítse munkánkat: a felmerült problémákat és észrevételeket a helpdesk@budapestkozut.hu címre várjuk.