A KRESZ 15§. 6. bekezdésében meghatározott, az áruszállítási feladatokhoz kapcsolódó rakodási terület kialakítása vagy a már meglévő rakodási terület módosítása iránti kérelmet írásban, a teherforgalom@budapestkozut.hu címen lehet beadni.

A kérelmek vizsgálatához az alábbi adatok megadása szükséges.

  • rakodási területet igénylő cég jogi, esetleg magánszemély adatok – levelezési cím, adószám, elérhetőség, illetékes megjelölése (telefonszám, e-mail cím),
  • költségviselő adatai amennyiben eltér az igénylőtől – név, cím, adószám, elérhetőség,
  • igénylő egység, üzlet, bolt profilja, címe és a kapcsolódó nyitvatartási ideje,
  • szállítási időszak (részletezve a hétköznapi és a hétvégi szállítási időszakot is),
  • épület, üzlet bejáratok, ill. gazdasági bejárat elhelyezkedése, továbbá az üzlettér és raktárterület felülete (m2),
  • rakodóhely igény – munka és egyéb napok, időszak, hossz megjelölésével, térbeli helyszín és felület megadásával,
  • szállítási tevékenységet végző járműforgalom nagysága (hétköznapi és hétvégi bontásban pl. jármű db/nap megjelöléssel),
  • szállítójárművek méret kategóriája (össztömeg szerint, pl. max. 3,5t-ás/2db naponta).

A beérkezett kérelmek feldolgozása során minden esetben közlekedés szakmai álláspont kialakítására törekszünk. Szükség esetén telefonon, írásban vagy akár helyszíni bejárás során személyesen is felvesszük az igénylővel a kapcsolatot, egyeztetünk a lehetséges megoldásokról vagy egyéb alternatív lehetőségekről.

Jóváhagyott kérelem esetén a kérelmező egy Forgalomtechnikai kezelői hozzájárulást, valamint egy helyszínrajzot kap kézhez, melynek alapján a forgalomtechnikai eszközök (jelzőtábla, útburkolati jel) kivitelezését a kérelmezőnek egy forgalomtechnikai szakkivitelező cégtől kell megrendelni.

A forgalomtechnikai eszközöknek meg kell felelniük a vonatkozó, hatályos Útügyi Műszaki Előírásoknak, elhelyezésükkor különös tekintettel kell lenni a vonatkozó jogszabályban rögzített, magassági elhelyezésre vonatkozó kritériumokra.

A kivitelezés összes költsége a kérelmezőt terheli.

A koncentrált rakodási területet a KRESZ szabályainak betartásával rakodásra bárki igénybe veheti, az nem biztosít kizárólagosságot a kérelmező számára, így annak bármilyen elkorlátozása vagy lefoglalása tilos!