A BKV Zrt. megbízásából

Az Igazgatóság munkatársai látják el a kivitelezés teljes műszaki ellenőrzését, a tervek felülvizsgálatát, a Minőségbiztosítási és Mintavételi Tervek, valamint, a Technológiai Utasítások jóváhagyását, és a karbantartási kézikönyvek felülvizsgálatát, a minőségbiztosítási feladatokat, a projekt dokumentálását, koordinálják a tartalékkeret felhasználását, az előrehaladás, és a kivitelezői projektadminisztráció ellenőrzését,

A munka 2016. október 7-én kezdődött, a metró felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkák megvalósításával.

A 2017-ben az északi szakaszhoz tartozó 6 db állomás (Co5/C) felújítására, továbbá a vonali és hírközlési (Co234) kivitelezési munkák is megkezdődtek a Lehel tér – Újpest Központ közötti északi szakaszon. Közel másfél év alatt ezen a szakaszon elkészültek a felújítási munkák. 2019. március 30-án megindulhatott az utasforgalom.

Az északi szakasz felújítását követően 2019. április 6-án megkezdődtek a Nagyvárad tér – Kőbánya-Kispest állomások közötti déli szakasz felújítási munkái, melyeknek tervezetten 2020 III. negyedévig kell befejeződniük.

Az M3 metróvonal rekonstrukciós munkáinak befejezése – a Nagyvárad tér és Lehel tér közötti középső szakasz felújításával - 2022. év végére várható.

A fenti vállalkozói szerződések mellett az M3 metróvonalon az EDR hálózat országos lefedettsége is bővül, mely kivitelezési munkák műszaki ellenőrzése és a hozzá kapcsolódó mérnöki tevékenység is az Igazgatóság feladata.

A kivitelezők tevékenységét és az elkészült létesítményeket Független Tanúsító vizsgálja és tanúsítja, mely feladatokat szintén az Igazgatóság munkatársai koordinálják.