Margitsziget

Parkolás a Margitszigeten
Google Térkép
Aktuális foglaltsági adatok:
Közút Figyelő
Kapacitás

A Margitsziget északi részén található díjköteles parkoló 306 személygépjármű, valamint 5 autóbusz részére biztosít közterületi várakozó helyet.

Keresztülhajtás

A Margitszigeten autóval keresztülhajtani nem lehet, illetve a margitszigeti védett övezetbe behajtani kizárólag behajtási hozzájárulással lehet.

Várakozás

Gépjárművel várakozni kizárólag a sziget északi végén, az Árpád híd felöli lehajtó után kialakított, sorompóval felszerelt Margitsziget északi fizető parkolóban lehet.

Parkolási díjak

Amennyiben 10 percen belül elhagyja a parkoló területét, nem kell parkolási díjat fizetnie.Ha letelt az első 10 perc, akkor az első 15 perc parkolási díjnak megfelelő összeget kell kiegyenlítenie, a továbbiakban minden megkezdett 15 perc díjköteles. Mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személy az érvényes okmány bemutatását követően díjmentesen kihajthat a parkolóból.
Személygépkocsi (00:00-24:00 között)
600Ft/óra
3500 kg-ot meghaladó járművek (00:00-24:00 között)
1.800Ft/óra
Elveszett jegy esetén fizetendő pótdíj összege
15.600Ft

Mozgáskorlátozottak behajtása a Margitsziget területére

Tájékoztatjuk, hogy a jelenleg hatályos 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló rendelet alapján mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személy a mozgáskorlátozott igazolvány érvényességének ellenőrzését követően behajthat a Margitsziget területére és a kijelölt várakozóhelyen várakozhat.