A behajtási hozzájárulás költségei

A behajtási hozzájárulás teljes költsége tartalmazza a költségtérítést, az egyszeri jármű regisztrációs költséget, kérés esetén a hat órás sürgősségi költséget, valamint a behajtási díjat. A kedvezmény vagy a környezetvédelmi felár a behajtási díjat csökkenti, nem érinti a költségtérítés és a jármű regisztráció díját, illetve és a sürgősségi díjat.

Online és hagyományos igénylés esetén a költségtérítés összege nettó 2000 forint. A hagyományos módon – e-mailen, faxon, illetve személyesen – leadott kérelem esetében a jármű regisztrációs költség nettó 3000 forint, míg az online jármű regisztráció nettó 2000 forint. A járművek regisztrációs költséget egyszer kell megtéríteni.

díjkalkulátor segítségével tájékozódhat a behajtási díjról. Használatához adja meg a forgalmi engedély F.1-es kódja szerinti össztömeget, a kedvezmény mértékét, az övezeti korlátozást, a korlátozást meghaladó megkezdett tonna alapján a nettó behajtási díjat, valamint tüntesse fel a táblázatban, hogy hány napra igényelné a hozzájárulást. A kedvezményekről és a környezetvédelmi felárról részletes tájékoztatást olvashat ide kattintva.

Az online ügyfélszolgálati felületen még az igénylés véglegesítése előtt tájékozódhat a hozzájárulás díjáról, és nem kell megadnia az övezetet sem, csupán a szállítási címet.

Éves nettó behajtási díj (forintban)

A korlátozott forgalmú övezet jelzőtáblával elrendelt össztömeg-korlátozást meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű járművek után fizetendő, a jelzőtáblán meghatározott össztömeghatárt meghaladó megkezdett tonnánkénti éves nettó behajtási díj: