• A rakodótárcsa (rendszámmal ellátott) várakozási övezetekben lévő közúti várakozóhelyeken 10 és 17 óra között legfeljebb 20 perc időtartamú díjfizetés nélküli várakozást tesz lehetővé a tehergépjárművek részére.
  • A rakodótárcsa ára 1600 Ft (+ 27 % ÁFA). A rakodótárcsát Budapest, XI. kerület, Kelenföld vasútállomás metróállomás aluljáró szint, őrmezői kijáratnál található ügyfélszolgálatunkon a gépjármű forgalmi engedélye alapján, kérelemre állítják ki a költségtérítés megfizetése után, melyet a megrongálódott, elveszett, ellopott, illetve megsemmisült tárcsa pótlásakor is ki kell egyenlíteni.

A rakodótárcsa díja és kiváltása

A rakodótárcsát a gépjármű forgalmi engedélye alapján állítják ki a munkatársaink az ügyfélszolgálati irodán. A költségtérítési díj nettó 1600 forint, melyet a megrongálódott, elveszett, ellopott, illetve megsemmisült rakodótárcsa pótlásakor is ki kell egyenlíteni.

A rakodótárcsa használata

A rakodótárcsa az etiketten olvasható forgalmi rendszámú járműre érvényes, nem sokszorosítható. A tárcsán a várakozás megkezdésének időpontját kell jelezni, mégpedig úgy, hogy a tárcsán lévő időpont a mutatóhoz kerüljön beállításra. A tárcsát az első szélvédő mögött teljes egészében jól láthatóan és olvashatóan kell elhelyezni. Jelzését kizárólag abban az esetben lehet megváltoztatni, ha a gépjármű elhagyja a parkolóhelyet.


A rakodótárcsa jelzését a közterületi várakozóhelyek üzemeltetői ellenőrzik. A parkolóőr pótdíjat szab ki abban az esetben, ha letelt a díjmentes időtartam és nincs érvényes parkolójegy, illetve mobilfizetés.