V. kerület belső harmada : (VÖx)

Az Eötvös tér — Széchenyi tér — József Attila utca — Erzsébet tér — Deák Ferenc tér — Károly körút — Kossuth Lajos utca — Ferenciek tere — Szabad sajtó út — Váci utca — Pesti Barnabás utca — Március 15. tér — Petőfi tér — Belgrád rakpart által határolt terület, kivéve az Apáczai Csere János utca, az Aranykéz utca (a parkolóház kijárata és a Türr István utca közötti szakasza) a Bárczy István utca, a Bécsi utca, a Dorottya utca (a szálloda kijárata és a Széchenyi tér közötti szakasza), a Gerlóczy utca (a Károly körút és a Főpolgármesteri Hivatal kapuja közötti szakasza), a Miatyánk utca, a Petőfi Sándor utca, a Petőfi tér (a szálloda parkolója előtti terület), Szende Pál utca (a Belgrád rakpart és az Apáczai Csere János utca közötti szakasza), a Szervita tér, a Türr István utca és a Vigadó tér.

A tilalom alá nem eső utcákban a Pesti 3,5t-ás övezet szabályai érvényesek.

Szent István Bazilika környéke (SBx)

A Hercegprímás utca (József Attila utca és Szent István tér közötti szakasza) és a Szent István tér déli oldala.

Időkorlátozás: 10–07 óráig teljes behajtási tilalom.
07–10 óráig a Pesti 3,5t övezet korlátozása érvényes.

Népliget (NLx)

A Kőbányai út — MAV-terület — Üllői út — Könyves Kálmán körút által határolt terület jelzőtáblákkal megjelölt része

Normafa környéke (JHx)

A Budakeszi út — Árnyas út — Remete út — Zugligeti út — Béla király út — Csillagvölgyi út — Alkony utca — Gereben utca — Normafa út — Eötvös út — Konkoly Thege Miklós út — Budapest közigazgatási határa által határolt terület, kivéve a Janka utca, a Mátyás király út (Alkony úttól a Mátyás király út 10496/21 hrsz.-ú ingatlanig), a Pihenő út és a Szilassy út.

A Normafa védett övezetbe a hozzájárulások teljes körű ügyintézését a XII. kerület Hegyvidék önkormányzata látja el.

Margitsziget (MSx)

A Margitsziget területe, kivéve az északi fizető parkoló, a szállodák várakozóhelyei, valamint az Árpád hídról az ezekhez vezető utak.

Városliget (VLx)

Az Állatkerti körút — Hermina út — Ajtósi Dürer sor — Dózsa György út — Hősök tere által határolt terület jelzőtáblákkal megjelölt része.
A Kós Károly sétányon 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos jelzés van érvényben.

Magyar Állami Operaház környéke (OPx)

A Hajós utca (Andrássy út és Lázár utca közötti szakasza), a Lázár utca (Hajós utca és Dalszínház utca közötti szakasza) és a Dalszínház utca (Lázár utca és Andrássy út közötti szakasza).

Budai Vár (POx)

A Budai Vár várfalakkal határolt területe, kivéve a Dísz tér és a Budai Palotanegyed területe.

A Budai Palotanegyed területére járművel történő behajtáshoz – a 313/2018.(XII.27.) Korm. rendelet 13. §(2) bekezdésében meghatározott esetek kivételével – a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. hozzájárulása szükséges!

Óbudai Fő tér környéke (OFx)

Az óbudai Fő tér és a Szentlélek tér jelzőtáblákkal megjelölt része.

Római-part (RPx)

A Római part és a Kossuth Lajos üdülőpart.

Óbudai-sziget (HSx)

Az Óbudai-sziget jelzőtáblákkal megjelölt része