Akadálymentesen lehet közlekedni a Nyugati téren

Három új gyalogos-átkelőhellyel bővült a Nyugati tér: a Budapest Közút kivitelezésében elvégzett beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, már az aluljáró használata nélkül is körbejárható a tér és a forgalmas közlekedési csomópont. A fejlesztéssel közvetlen felszíni gyalogos-összeköttetést kapott a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Teréz körút és a Szent István körút – közölte a BKK. A gyalogosátkelőkkel egyidőben kerékpáros-átvezetések is létesültek a Nyugati térnél.

z aluljáró igénybevétele nélkül, már a felszínen is át lehet kelni a Nyugati tér különböző részei között gyalog. Hosszú évtizedek után ezzel nem csak a mozgásukban korlátozott, valamint vak és gyengénlátó közlekedők számára vált kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá a főváros egyik legforgalmasabb csomópontja, hanem az időseknek, a babakocsival és a kisgyermekkel közlekedőknek, valamint a bőrönddel utazóknak sem kell lépcsőzni azért, hogy átjussanak a kereszteződésen.

A Budapest Közút három helyen alakított ki jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyet:

a Teréz körút és a Szent István körút között az északi és

a déli oldalon, valamint

a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út között a Szent István körút felőli részen.

Mindegyik zebra akadálymentes, így mind a mozgásukban korlátozott személyek, mind a vak és gyengénlátó emberek biztonságosan tudják igénybe venni azokat.

A gyalog közlekedők mellett a kerékpárral vagy rollerrel haladók is biztonságosan kelhetnek át ezentúl a Nagykörút, a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésén. Kialakították a korábban megépült védett kerékpársávok folytatását a csomóponton keresztül, így egybefüggő hálózat jött létre a környéken.

További információkért kattintson ide!

Fotók forrása: BKK

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: