Dilatációjavítás az Árpád híd Pest felé vezető oldalán

A Budapest Közút Zrt. megbízásából február 12-től dilatációjavítás zajlik az Árpád híd Pest felé vezető oldalán. A munkálatok miatt egy sáv folyamatosan le van zárva a margitszigeti lehajtó utáni szakaszon Pest felé. A közúti forgalom napközben két sávon haladhat 30 km/h-s sebességkorlátozás mellett. Este 10 és reggel 5 óra között a híd Pest felé vezető oldalán további egy sáv kerül lezárásra a margitszigeti lehajtó után. A sávzárásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A munkálatok várhatóan 40 napon át fognak tartani.

Az Árpád hídon az elmúlt években több alkalommal került sor a híd közúti pályáján lévő 16 darab dilatáció egyikének cseréjére. Ezen dilatációjavítási munkának a mostani ütemében a Pest felé tartó irányban kerül sor egy dilatációs szerkezet cseréjére.

A munkát nappali időszakban egy sáv folyamatos zárva tartásával, valamint éjszakánként további egy sáv lezárása mellett lehet végezni. A három sávon keresztül végzendő munka elvégzéséhez az egyes forgalmi sávok váltakozva kerülnek lezárásra és lesznek olyan fázisok, amikor csak éjszakai időszakban, illetve csak a pályaszint alatt, a hídról nem látható területeken végeznek munkát. A megbontásra kerülő pályaszerkezet felett a visszaépítésig ideiglenes szerkezeten, úgynevezett provizóriumon haladhat a forgalom 30 km/h sebességkorlátozás mellett.

A híd dilatációs szerkezetei egy, két, illetve három lamellás dilatációk, melyek a korukból és a forgalmi terhelésből adódóan mennek tönkre, funkciójukat már nem tudják biztonsággal ellátni, ezért a hídszerkezet épségének és tartósságának védelme miatt ki kell cserélni azokat.

A munka várhatóan március végéig tart, mostanáig ütemterv szerint halad a munka. A meglévő dilatációs szerkezet kibontásra kerül. Ez a hídfőben vasbeton szerkezet, a hídon acélszerkezet bontásával jár. Az új szerkezet behelyezését és beállítását követően betonozási és hegesztési munkák zajlanak, majd az acélszerkezeteken helyre kell állítani a korrózióvédelmet a pályaszint alatt. A kocsipályán javítani kell a pályalemez szigetelését és az aszfaltburkolatot.

A Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak dilatáció-javítások és hídszigetelési munkálatok tavaly ősszel a fővárosban: az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél, a Kacsóh Pongrác úti, valamint a Hungária körúti felüljárón is végeztek dilatáció- és hídszigetelés-javítást.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: