Dilatációjavítás az Árpád híd Pest felé vezető oldalán

A Budapest Közút Zrt. megbízásából február 12-től dilatációjavítás zajlik az Árpád híd Pest felé vezető oldalán.

Friss információk:

A március 25-ei héten napközben teljes szélességében járható lesz az Árpád híd.

A munka várhatóan március végéig tart. A meglévő dilatációs szerkezet kibontásra került. Ez a hídfőben vasbeton szerkezet, a hídon acélszerkezet bontásával járt. Az új szerkezet behelyezését és beállítását követően betonozási és hegesztési munkák zajlanak, majd az acélszerkezeteken helyre kell állítani a korrózióvédelmet a pályaszint alatt. A kocsipályán javítani kell a pályalemez szigetelését és az aszfaltburkolatot.

Az Árpád hídon az elmúlt években több alkalommal került sor a híd közúti pályáján lévő 16 darab dilatáció egyikének cseréjére. Ezen dilatációjavítási munkának a mostani ütemében a Pest felé tartó irányban kerül sor egy dilatációs szerkezet cseréjére.

A híd dilatációs szerkezetei egy, két, illetve három lamellás dilatációk, melyek a korukból és a forgalmi terhelésből adódóan mennek tönkre, funkciójukat már nem tudják biztonsággal ellátni, ezért a hídszerkezet épségének és tartósságának védelme miatt ki kell cserélni azokat.

A Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak dilatáció-javítások és hídszigetelési munkálatok tavaly ősszel a fővárosban: az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél, a Kacsóh Pongrác úti, valamint a Hungária körúti felüljárón is végeztek dilatáció- és hídszigetelés-javítást.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: