Behajtási korlátozás lépett életbe az Óbudai-szigeten

A módosított önkormányzati rendelet értelmében 2022. november 15-étől az Óbudai-sziget védett övezetire vonatkozóan behajtási korlátozás lépett életbe. Az intézkedés a szigetre vezető K híd utáni nagy parkolóba való behajtást nem érinti, azaz a szigeten lévő nagy parkolóba mindenki változatlanul behajthat és ott ingyenesen parkolhat. A parkolón túli területekre vonatkozóan azonban behajtási hozzájárulást kell igényelni az egyéb védett övezeteknél megszokott módon.

A Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló többször módosított 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelet („parkolási rendelet”) 3. sz. mellékletének végrehajtása alapján (mely rész 2022. szeptember 5-étől hatályos) az Óbudai-sziget védett övezetére vonatkozóan is behajtási korlátozás lépett életbe 2022. november 15-étől. A korlátozás a szigetre vezető K híd utáni nagy parkolóba való behajtást nem érinti, tehát a szigeten lévő nagy parkolóba mindenki változatlanul behajthat és ott ingyenesen parkolhat. A parkolón túli területekre vonatkozóan behajtási hozzájárulást kell igényelni az egyéb védett övezeteknél megszokott módon, melynek pontos eljárását a következőkben ismertetjük:

 • A lakossági behajtási hozzájárulást,
 • a lakossági behajtási-várakozási hozzájárulást,
 • a gazdálkodói behajtási-várakozási hozzájárulást és
 • az egészségügyi behajtási-várakozási hozzájárulást

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata adja ki. Az engedéllyel nem rendelkező lakos vagy gazdálkodó szervezet a hozzájárulás iránti igényét Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeleténél, a https://obkf.hu/behajtasi-engedely/ weboldalon leírtak szerint kérheti.

 • A gazdálkodói behajtási hozzájárulást,
 • az áruszállítási behajtási-várakozási hozzájárulást,
 • a közhasznú áruszállítási behajtási-várakozási hozzájárulást,
 • a szervizszolgáltatási behajtási-várakozási hozzájárulást,
 • az eseti behajtási-várakozási hozzájárulást

a Fővárosi Önkormányzat adja ki. A behajtási hozzájárulásokat a https://tobi.budapestkozut.hu weboldalon lehet igényelni.

A védett övezet pontos határát a szigeten kihelyezett jelzőtáblák is jelzik, a korlátozás a menetrend szerint közlekedő autóbuszokat nem érinti.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

  ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


  Kerület:
  Észlelés dátuma: