Elindult a Sulizóna Program

Biztonságosabb környezetet teremtünk az iskolák környékén – három helyszínen valósultak meg az elmúlt hetekben a Sulizóna Program fejlesztései. A Budapesti Közlekedési Központ a Budapest Közúttal, a MOME Innovációs Központjával és a helyi önkormányzatokkal közösen megvalósított programja a kijelölt iskolák környékén forgalmi beavatkozásokkal, a parkolás rendezésével, új felfestésekkel és figyelemfelhívó eszközökkel teszi biztonságosabbá a diákok mindennapjait és rendezettebbé a környezetet.

A tanítási időszak kezdetére több helyszínen is megvalósultak a Sulizóna Program fejlesztései a fővárosban: a BKK kezdeményezésére létrejött akció célja, hogy kismértékű átalakításokkal, valamint figyelemfelhívó eszközökkel biztonságosabban lehessen közlekedni az iskolák környékén.

Szeptember 1-jére a IV. kerületi Megyeri úti Általános Iskolánál, az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánál, és a XVII. kerületi Újlak utcai Kéttannyelvű Általános Iskola környékén megvalósult fejlesztések a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút, valamint a kerületi önkormányzatok összefogásával és finanszírozásával jöttek létre.

Fotó: BKK

A programban résztvevő iskolák bejárata előtt a forgalomtól védett területeket alakítottak ki, ahol a gyerekek nagyobb biztonságban tudják megközelíteni az iskolák bejáratát. Egyes intézményeknél a MOME Innovációs Központ szakemberei által tervezett színes, figyelemfelhívó táblák és felfestések jelzik a Sulizóna határát.

Van, ahol egyirányúsították az utcát, máshol virágládákat helyeztek ki a biztonságosabb közlekedés érdekében, illetve minden részvevő iskola környezetében „Puszi és Pá” parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy a gépjárművel érkezők rendezett körülmények között tudjanak arra a rövid időre megállni, amíg a diákok ki- illetve beszállnak az autókba.  Ezeket a várakozóhelyeket K+R táblák jelzik, reggel 7:00 és 9:00 kifejezetten ezt a funkciót töltik be. Ezeken az időszakokon kívül viszont a „Puszi és Pá” helyek hagyományos parkolóként használhatók.

A Sulizóna Programról a BKK videót is készített:

A már lezárult fejlesztések egyfajta tesztidőszaknak is tekinthetők, a Budapesti Közlekedési Központ tudásmegosztással és koordinációval támogatja újabb Sulizónák kialakítását, amennyiben az önkormányzatok jelzik csatlakozási és támogatási szándékukat.

Forrás: BKK.HU

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: