Használatba vették a Kazinczy utca – Szentkirályi utca közötti gyalogátkelőt

Elkészült, és már használatba is vették a közlekedők az új Rákóczi úti gyalogátkelőt, melynek köszönhetően kényelmesebben és gyorsabban lehet átkelni a VII. kerületi Kazinczy utca és a VIII. kerületi Szentkirályi utca között. A fejlesztés a közösségi költségvetés projektjei között szerepelt, ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapó ötlet 2022-ben. A Budapest Közút által elvégzett építkezés a főváros gyalogos közlekedést segítő lépéseinek sorába illik, melynek keretében több fontos csomópontban alakítottak ki gyalogátkelő-helyeket, 1000 zebrát felújítottak, és tíz zebra biztonságosabbá tétele is folyamatban van.

A Szentkirályi utca és a Kazinczy utca között a Budapest Közút kivitelezésében megépült zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, 2022-ben ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapott ötlet. A most átadott zebrát használva jelentősen gyorsabban, többszáz méteres kerülő nélkül lehet átkelni a Rákóczi úton.

Az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősek gyorsabb haladását, a babakocsival közlekedők és a kerekesszékesek biztonságos közlekedését, vagy épp a Rákóczi úti boltokba járó környékbeli lakosok mindennapjait.

Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes, a látássérülteket hangjelzéssel és taktilis burkolati elemekkel segítő átkelést tesz lehetővé Belső-Erzsébetváros és a Palotanegyed között egy olyan helyen, ahol rendszeresen szaladtak át gyalogosok a biztonságukat kockáztatva. Ezzel egy új gyalogos tengely jön létre a belvárosban, összekötve a környék több egyetemét, helyi üzleteket és kulturális intézményeket téve elérhetőbbé. Az új átkelőhely lámpaprogramja a Rákóczi út többi kereszteződésével összehangoltan működik majd.  

További információk:

https://bkk.hu/hirek/2023/11/uj-gyalogos-tengely-a-belvarosban-elkeszult-a-kazinczy-utca-es-szentkiralyi-utca-kozotti-gyalogatkelo.11410/

Fotók: BKK

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: