Elkészült a Szent István körúti kerékpársáv

Biztonságosabban kerékpározható a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körút: körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között. A Közösségi költségvetés nyertes projektjeként – a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében – a hiányzó szakaszokon részben pollerekkel védett kerékpársáv, más szakaszokon az autóbuszok és a kerékpárral haladók közlekedését segítő közös sávok létesültek. A Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv áll az autóval közlekedők rendelkezésére.

A Szent István körúton az alábbi változások történtek:

Egyes parkolósávként használt szakaszokon rugalmas pollerekkel védett kerékpársávok létesültek. Buda felé megmaradt a Visegrádi utca és a Tátra utca közötti busz- és kerékpársáv, a Nyugati tér és a Jászai Mari téri villamosmegálló közötti hiányzó szakaszokon kerékpársávot létesítettek. Ezeknek köszönhetően várhatóan kevesebben bicikliznek majd a járdán, ezért nemcsak kerékpárral, hanem gyalog is biztonságosabban lehet közlekedni a Szent István körúton.

A tervezés során kiemelt szempont volt a közösségi közlekedés segítése, ezért az Oktogon felé vezető oldalon a Nyugati tér előtt közös BKK- és kerékpársávot alakítottak ki, ennek köszönhetően a nagy forgalmat bonyolító járatok fennakadás nélkül közlekedhetnek. (A Margit híd felé továbbra is a 2014 óta meglévő busz- és kerékpársávot használhatják.)

Az autóval közlekedők a megszokott módon haladhatnak: a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között – a Ferenc körútihoz hasonlóan – megmaradt a kétszer két forgalmi sáv. Az üzletek rakodóhelyeit és a mozgáskorlátozott-parkolóhelyeket a legközelebbi mellékutcák torkolataiba helyezték át.

További részletek:

https://bkk.hu/hirek/2023/11/biztonsagosabb-kozlekedest-nyujt-a-szent-istvan-koruton-bezarulo-nagykoruti-kerekparsav.11394/

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: