Elkészült a Váci úti kerékpársáv, az Üllői úton folytatódik a munka

Véget ért a kerékpársáv kialakítása a Váci úton a Gogol utca és a Nyugati tér között és elindult az újabb szakasz megvalósítása az Üllői úton a Kálvin tértől a Népligetig. A Budapest Közút kivitelezésében végzett munkálatok során Budapesten először használtak műanyag pollereket a kerékpározók védelmére.

A munkálatok első szakasza véget ért, elkészült a Gogol utca és a Nyugati tér közötti kerékpársáv, amelynek elválasztását az egyéb forgalmi sávoktól Budapesten először műanyag pollerek biztosítják. A kereszteződésekben piros burkolatfestés jelzi a kerékpározók elsőbbségét.

A kerékpársávok kialakítása június elején indult a Váci úton a Lehel tér és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon, ezzel párhuzamosan a Nyugati tér és a Kálvin tér között is felszámolták a buszsávokat. A Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között visszaállt a metrópótlás előtti forgalmi rend: 2×2 sávon haladhatnak a gépjárművek, emellett mindkét irányban közös busz- és kerékpársáv és kétirányú kerékpárút is segíti a biztonságos és kényelmes közlekedést.

A munkálatok az Üllői úton folytatódnak tovább: a Kálvin tér és a Névtelen utca (benzinkút) között közös busz- és kerékpársávot, a Névtelen utca és a Corvin negyed között kerékpársávokat alakítanak ki.

A Corvin negyed és a Népliget között védett kerékpársávok jönnek létre, jelenleg a Corvin-negyednél, a Nagyvárad téren, valamint a Népligetnél a középszigetek átépítése zajlik. A Kálvin téren, az Üllői úton folyamatban van a végleges buszmegálló kialakítása.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: