Elkészült az Örs vezér téri új gyalogátkelő

Akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet átkelni a Kerepesi úton annak köszönhetően, hogy elkészült, és már használatba is vették a közlekedők az új gyalogos-átkelőhelyet az Örs vezér terénél. A Budapest Közút lebonyolításában végzett beruházással régi adósságát törlesztette a főváros: a Zugló és Kőbánya között létesült zebra megkönnyíti a babakocsival, nagyobb csomaggal vagy kerekesszékkel közlekedők átkelését is.

Új gyalogoskapcsolat jött létre a főváros egyik forgalmas csomópontjában, az Örs vezér terénél. A Sugárnál lévő HÉV-állomás és az Árkád bevásárlóközpont közötti – a villamosvágányokkal párhuzamos – gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet átkelni a XIV. és a X. kerületet elválasztó Kerepesi úton.

A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezelte a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosított rá forrást.

Az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja a nehezebben közlekedő idősebbek haladását, illetve a babakocsival, csomagokkal közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.

További információk:

https://bkk.hu/hirek/2024/06/elkeszult-az-ors-vezer-terenel-a-gyalogatkelo.12886/

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: