Figyelem! Teherforgalmi változás a Népliget – Üllői úti felüljárón!

A Budapesti Közlekedési Központ által közzétett M3 metróvonal felújítási ütemtervének alapján várhatóan 2019. március végén – április elején kezdődik a metró déli szektorának felújítása is, a déli metrószakasz teljes lezárásával, a metróközlekedés felszínen történő autóbuszos pótlásával. https://bkk.hu/m3felujitas/

A metrópótláshoz szükséges intenzív autóbuszforgalom miatt a Népliget – Üllői úti felüljáró dinamikus terhelésének csökkentése érdekében várhatóan 2019. március végétől a felüljárón – mindkét irányból – megtiltják a 20t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését.

A korlátozás nem változtatja meg a jelenlegi teherforgalmi össztömegkorlátozott zónákat, így az eddig is megszokott behajtási hozzájárulások kiváltásával valamint a célforgalmas útszakaszok használatával a 20t megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek – felüljárót elkerülő – közlekedésére az alábbi útvonalakat javasoljuk.

 

Déli irányból a városba befelé:

Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kőbányai út – Orczy tér – Orczy út – Üllői út

 

Északi irányból a városból kifelé:

Üllői út – Könyves Kálmán körút – M5 bevezető – Ecseri úti lehajtó – Ecseri út – Üllői út

 

A metrópótlás miatt az Üllői út szinte teljes szakaszán a megszokottnál nagyobb torlódások várhatóak, így a városba be- és kivezető útvonalként egyaránt javasolt még az

M0 – 4-es út – Ferihegyi repülőtérre vezető út – Gyömrői – Vaspálya – Kőbányai út

M5 – Nagykőrösi út – M5 bevezető

M5 – Nagykőrösi út – Illatos út – Soroksári út

lehetőség szerinti igénybevétele is.

 

Kérjük, hogy a tehergépjárművel történő közlekedés során fokozott figyelemmel kövessék a korlátozással kapcsolatosan kihelyezésre kerülő tájékoztató és tilalmi jelzőtáblákat!

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: