Gyalogosátkelő épül az Astoriánál

Új gyalogos-átkelőhely épül az Astoriánál: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és gyorsabban lehet majd átkelni a Rákóczi úton. A főváros ezzel egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti: a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők már több száz méteres kerülő nélkül, a Rákóczi úton is átkelhetnek a Múzeum körút és a Károly körút járdái között.

Hamarosan új gyalogoskapcsolat jön létre a főváros egyik kiemelt jelentőségű csomópontjában, az Astoriánál. A Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötő gyalogátkelő használatával gyorsabban, akadálymentesen lehet majd átkelni a VII. és a VIII. kerületet elválasztó Rákóczi úton.

A Budapest Közút lebonyolításában épülő zebra a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, ez volt az egyik legnépszerűbb ötlet. Az új gyalogátkelőhely egyszerre szolgálja majd a nehezebben közlekedő idősek haladását, illetve a babakocsival közlekedők és a kerekesszéket használók biztonságos átkelését.

A beruházás révén

  • jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesül a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötve;
  • süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti az akadálymentes és biztonságos közlekedést;
  • a Rákóczi úton új középsziget épül;
  • a zavartalan közlekedés biztosításáért a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a jelenlegi helyénél előrébb kerül.

Az Astoriánál lévő csomópont jelentős szerepet tölt be Budapest közlekedésében (ott fut össze a Kossuth Lajos utca, a Kiskörút és a Rákóczi út), ezért csak gondos tervezés és előkészítő munka után lehetett az új, hiánypótló zebra kialakításába kezdeni. A régóta várt projekt megvalósításához az is szükséges volt, hogy az M3 metróvonal felújításához kapcsolódó autóbuszos pótlás véget érjen, és helyreálljon a korábbi forgalmi rend.

Forgalmirend-változás lesz a munkaterületnél

Az építési munkák előreláthatólag 4–8 hétig tartanak, és szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal járnak. A kivitelező mindent megtesz, hogy az arra közlekedők igényeit a lehető legjobban kiszolgálja, egyúttal biztosítsa a munkavégzéshez szükséges területet a járdákon és a közúton egyaránt.

Az építkezés környezetében a kivitelezés teljes időtartama alatt sávelhúzásra vagy -lezárásra kell számítani, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz. A BKK kéri az arra közlekedők türelmét, és köszöni, ha a beruházás idején az alternatív útvonalakat használják.

További információk: BKK.HU

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: