Hídszigetelési munkákat végzünk több felüljárón

Szeptember 29-e 20 órától október 2-a reggel 6 óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból. Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón. A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva.  Az érintett BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk. A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál, a Mexikói úti metró- és villamos végállomásnál lesz számukra megálló kijelölve. A Budapest Közút Zrt. megbízásából szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelés javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón.

A Kacsóh Pongrác úti felüljárórendszer több ágán a szigetelés- és burkolatcserével járó beavatkozások három egymást követő hétvégén zajlanak szeptember 30-ai kezdéssel. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd.

Az első hétvégén a hídon szeptember 29-e 20.00 órától október 2-a reggel 6 óráig lesz érvényben forgalomkorlátozás. A Rákóczi híd irányából nem lehet az M3-as bevezetőre hajtani. Az M3-as autópálya Budapest felől a Róbert Károly körút felől, a Kós Károly sétány felől, valamint a Nagy Lajos király útja és a Szerencs utca felől érhető csak el.  A Hungária körúton a Rákóczi híd felől érkezők a Kacsóh Pongrác úti felüljáró helyett a Kerepesi út – Nagy Lajos Király útja / Mogyoródi út – Nagy Lajos király útja / Egressy út – Nagy Lajos király útja vagy a Thököly út – Mexikói út – Horváth Boldizsár utca útvonalon keresztül közelíthetik meg a lezárás ideje alatt az M3-as bevezetőt. A tájékozódást útirányjelző táblák is segíteni fogják.

Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, a középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irányba lehet közlekedni.

A Volánbusz Budapestről induló járatai módosított útvonalon közlekednek

A felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk.A Volánbusz Zrt. Budapestről induló járatai nem érintik a Kacsóh Pongrác út megállóhelyet. Az autóbuszok a Hungária körút – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – M3-as bevezető útvonal helyett a Hungária körút – Thököly út – Mexikói út – Horváth Boldizsár utca – M3-as bevezető útvonalon fognak közlekedni, és a Mexikói úti metró- és villamos végállomásnál lesz kijelölve számukra ideiglenes megállóhely a kimaradó Kacsóh Pongrác úti megállóhely helyett.

A kivitelezés során 2 dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. 

Hídszigetelési munkálatok az Erzsébet hídon is

Az Erzsébet híd pesti lehajtójának déli oldalán 2023. szeptember 19-én kezdődtek meg a hídszigetelési munkálatok forgalmi sáv zárása mellett. A javítások több ütemben valósulnak meg a következő hetekben, a Pest felé tartó irányba 3, a Buda felé tartó irányba 2 forgalmi sáv folyamatos biztosítása mellett. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon, kérjük az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen.

Október folyamán az Erzsébet híd budai lehajtóján, valamint a Hungária körúti felüljárón is lesznek hídszigetelési munkálatok. A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagymértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: