Hogyan fér össze a városi közlekedés és a környezetvédelem?

Mit teszünk, mit tehetünk mérnöki eszközökkel az élhető jövőért? E kérdésre keresi a választ a városi közlekedésre fókuszálva a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság (MAÚT) szakmai tájékoztató fóruma, mely március 30-án kilenc órától kerül megrendezésre online formában. A jubileumi innovációs fórum tematikáját a Budapest Közúttól Németh Mónika vezetéstámogatási kiemelt szakértő és Rónai Gergely szakfőmérnök állították össze.

A MAÚT 20. alkalommal megrendezésre kerülő szakmai tájékoztató fórumának témája: A városi utak és a környezetvédelem. Mit teszünk, mit tehetünk mérnöki eszközökkel az élhető jövőért? A rendezvény kiemelt előadója Dr. Ürge-Vorsatz Diána lesz, aki „Hatások és lehetőségek: Klímavédelem-élővilág-épített környezet” címmel tartja meg előadását.

Berndt Mihály az ország egyik legkiemelkedőbb zajszakértőjeként „Lehet-e csendesebb egy város? Csend, hang, zaj – decibelek és érzetek” címet viselő előadásában keresi a feltett kérdésére a választ.

A rendezvény közlekedési járművekkel foglalkozó blokkjában a különféle hazai és nemzetközi projektekben összegyűjtött tapasztalataikat fogják bemutatni az előadók: mik a különböző fajtájú és teherbírású alternatív üzemanyag-meghajtással működő járműtípusok alkalmazhatóságának lehetőségei, elsősorban városi környezetre fókuszálva, a fenntartható közlekedés szempontjának lehető legteljesebb figyelembe vételével. A téma keretében Rónai Gergely, a Budapest Közút Forgalomtechnikai kezelői főosztályának szakfőmérnöke Várkonyi Gábort, az ismert autós szakértőt kérdezi az aktuális autóipari trendekről.

A rendezvény további témáiról, a meghívott előadókról, részvételi lehetőségről az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

MAÚT Innovációs Fórum meghívó

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: