Idén már 1000 gyalogátkelőhely felújítását végezte el a Budapest Közút

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Budapest Közút zebrafelújítási programja: november 3-án újítottuk fel az idei 1000. gyalogátkelőhelyet a XI. kerületi Sáfrány utca – Kondorosi út kereszteződésében. Célunk, hogy minden fővárosi gyalogátkelő kifogástalan állapotban legyen, hozzájárulva a biztonságos, balesetmentes közlekedéshez.

Megvalósult a Budapest Közút 2023-as célkitűzése: idén már 1000 gyalogátkelőhelyet újítottunk fel. Emellett külső megbízásból még 36 zebra újult meg a Budapest Közút által, valamint további 83-at külsős kivitelező hozott rendbe. Társaságunk a gyalogátkelőhelyek átfestését folyamatosan végzi. Az elmúlt három évben az 5240 fővárosi gyalogátkelőhely több mint felét felújítottuk. E programot tovább folytatjuk annak érdekében, hogy a zebrák optimális állapotával is segítsük a biztonságos közlekedést a városban. Zebrafelújítási programunk a Közlekedésbiztonsági Stratégia szerves része, melynek célkitűzése, hogy 2030-ig megfelezze, 2050-ig pedig nullára csökkentse a halálos közúti balesetek számát Budapesten.

A főváros területén már 2021-re fluós gyalogátkelőhely jelzőtáblával láttunk el minden olyan gyalogátkelőhelyet, amely nem jelzőlámpás, nem forgalomcsillapított övezetben helyezkedik el, és nem kell egyéb elsőbbségadási okból a járműveknek sebességüket jelentősen csökkenteniük. A jelzőtábláknak köszönhetően a járművezetők a veszélyesebb gyalogátkelőhelyeket minden esetben már távolról észlelik, és időben felkészülhetnek a gyalogosok számára történő elsőbbségadásra.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: