Így emelték ki a népligeti felüljáró egyik tartógerendáját

A hétvégén zajlik a népligeti felüljáró két hosszanti tartógerendájának kiemelése. Mint ismert, a gerendakiemelésre a felüljáró műszaki állapotát célzó vizsgálat miatt van szükség. A kiemelt mintákon és a feltáruló szerkezeti elemeken szakemberek bevonásával helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat fognak végezni.

A hétvégi látványos kiemelést mintegy két hónapnyi elkészítő munka előzte meg. Az egyik gerendát szombaton délelőtt emelték ki, ez a folyamat rendkívüli körültekintést igényelt. A gerendát két daruskocsi emelte egyszerre. Ilyen eljárásoknál nagyon fontos a kiemelést végző daruk pozíciója, valamint, hogy a gerendákat is a megfelelő helyen emeljék meg. Rossz helymeghatározás esetén a gerenda tehetetlensége miatt kifordulhat, vagy akár el is törhet.

A daruk beállása, letalpalása és a gerendák megkötése után a két daru egyszerre emelte meg a gerenda két végét és helyezte a daruk mellé beálló trélerre.

A kiemelésről készült videót ide kattintva tekinthetik meg.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: