Készül Budapest Nagyregénye

A következő másfél év egyik meghatározó fővárosi kulturális projektje a Könyvfőváros program keretében megvalósuló Budapest Nagyregény. “Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere bárki is, csinálj egy Budapestet!” – ezzel a felhívásnak is alkalmas Esterházy Péter idézettel mutatkozott be a Budapest Nagyregény a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szakmai közönségének.

A Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit. Mesélőket, alkotókat keresnek, hogy osszák meg velük történeteiket. Legyen minél nagyobb és tartalmasabb ez a regény. Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története – ezeket gyűjtik össze és osztják meg változatos formákban. A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd 23 kortárs író használja fel, inspirációforrásként az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. A közös alkotásban olyan írók vesznek részt, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea.

A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez jól beazonosíthatóan kapcsolódó történeteket 2023. január 31-ig online, a www.budapestkonyvfovaros.hu/page/nagyregeny honlapon lehet beküldeni.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: