Lezárják a népligeti felüljáró alatti visszafordító utat, amely az Üllői útról biztosítja a behajtást Telekom-székházhoz

Március 16-a csütörtöktől várhatóan 6-8 hétre lezárják a népligeti felüljáró alatti, a Telekom-székházhoz vezető visszafordító út mindkét sávját, így az Üllői út belváros felé vezető oldalán a Pénzverdével szemben nem lehet majd balra fordulni a Telekom-székház, illetve visszafordulni a Könyves Kálmán körúti csomópont irányába. A korlátozás az Üllői út forgalmát nem befolyásolja. A felüljárón a visszafordító sáv fölötti szakaszon végeznek bontási munkálatokat, és az érintett területen állványt építenek.

A hídon jelenleg érvényben lévő korlátozás (A városközpont irányába vezető oldalon a Pénzverdével szemben a külső sáv le van zárva mintegy 200 méter hosszban.) nem okozott komolyabb fennakadást a felüljáró forgalmában. Általában a reggeli órákban 7 és 9 óra között tapasztalható nagyobb torlódás a felüljárón, de ez nem növeli jelentős mértékben az útidőt. 

Mint ismert, február végén kezdődtek a népligeti felüljáró műszaki állapotát feltérképező vizsgálatok, melyek következtében ideiglenes forgalmi rend kialakítására is sor került. Jelenleg a felüljárón a városközpont irányába egy, a városközpontból kifelé változatlanul két sáv járható. A felüljárón továbbra is biztonságosan lehet közlekedni az érvényben lévő súlykorlátozás figyelembevételével: a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át rajta, a BKK által üzemeltetett buszok esetében a 19 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozik a korlátozás. A hídon a Budapest Közút Zrt. megbízásából két hossztartó hídgerendát bontanak ki, majd a kiemelt mintákon és a feltáruló szerkezeti elemeken szakemberek bevonásával helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat végeznek. 

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: