Már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása

Gyors ütemben halad a Lánchíd felújítása, csaknem másfél hónappal az eredeti szerződéses határidő előtt elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel és a híd végleges forgalombahelyezési eljárása. Tehát a gyalogosok várhatóan már nyár végén átkelhetnek a híd két oldalán végigfutó járdán.

A teljes átadásáig a Lánchíd munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta. Ám erre a tervezettnél jóval előbb sor kerülhet, a kivitelező A-Híd Zrt. ugyanis gyors ütemben halad a munkákkal. Ennek köszönhetően a felújított Lánchíd műszaki átadás-átvétele és végleges forgalombahelyezési eljárása kevesebb mint két évvel a híd teljes lezárása után – és az eredeti szerződésben vállalt 2023. augusztus 3-a előtt másfél hónappal –, már június 15-én elkezdődhet.

Tehát ha a hivatalos eljárások a szokásos időtartam alatt eredményesen lezárulnak, és ezzel párhuzamosan a még hátralévő kisebb munkák és javítások is befejeződnek, a gyalogosok már augusztusban átkelhetnek a Lánchíd két oldalán végigfutó járdán. Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentes az utazás.

Forrás: BKK.HU

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: