Megújul a Margit hídi kerékpárút

Új bevonatot kap a Margit hídi kerékpárút és felfrissülnek az útburkolati jelek. A Budapest Közút beruházásában a nyár folyamán felújítják a híd északi oldalán található kerékpárutat. A Margitszigethez közelebb eső oldalon található, a járdával közös területen vezetett kerékpárút rekonstrukciója két ütemben valósul meg: július 8-tól augusztus 4-ig a Szigeti bejáró és a budai hídfő közötti szakasz, majd ezt követően a pesti hídfő és szigeti bejáró közötti szakasz újulhat meg. A munkák idejére az adott szakaszokon Buda felé lezárják a gépjárművek elől a külső forgalmi sávot a hídon, ott csak kerékpárral és gyalogosan lehet majd közlekedni. A munkálatok előreláthatólag augusztus végéig tartanak.

Biztonságosabb és kényelmesebb lesz a Margit hídon kerékpárral közlekedni – idén nyáron a Budapest Közút beruházásában felújítják a híd északi oldalán, a Margitszigethez közelebb eső oldalon található kerékpárutat. A járdával közös területen vezetett kerékpárút átépítése során eltávolítják a tönkrement bevonatot, majd a megfelelően előkészített, szemcseszórt alapfelületre érdesített felületű, só ellen védő, piros színű új burkolatot fektetnek. Továbbá újrafestik az útburkolati jeleket és a kerékpáros piktogramokat, valamint kicserélik a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelet. A felújítás idején a kerékpárral és gyalog közlekedők ideiglenesen a közúti útpálya külső forgalmi sávjában kialakított kerékpárúton, illetve a járdán haladhatnak.

A kerékpárút rekonstrukciója két ütemben valósul meg:

  • július 8., hétfő és előreláthatólag augusztus 4. között a szigeti bejáró és a budai hídfő;
  • augusztus 4. és 31. között a pesti hídfő és a szigeti bejáró közötti szakaszon zajlik majd a munkavégzés.

A munkák során a Buda felé vezető oldalon a külső sávot lezárják a gépjárművek elől, mert ott ideiglenes jelleggel kerékpársávot, illetve gyalogos részt alakítanak ki. Ebben az időszakban Pestről Buda felé csak egy forgalmi sáv áll a gépjárművek rendelkezésére a hídon, így a Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások alakulhatnak ki a Margit híd irányába.

A közösségi közlekedés segítése érdekében a Szent István körút Tátra utcai kereszteződésétől a Margit hídi munkaterület kezdetéig ideiglenes autóbuszsáv lesz kijelölve a szélső forgalmi sávban, amelyet a Pozsonyi útig a kerékpárosok is használhatnak. A munkavégzés időtartama alatt a Pozsonyi út felől is csak egy sávon lehet a Margit hídra felhajtani.

További Információk: BKK.HU

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: