Megújult a Róna utca burkolata a Szugló utca – Erzsébet királyné útja közötti szakaszokon

2021. szeptember 06-án útfelújítási munkák kezdődtek a XIV. kerület Róna utcában, a Szugló utca és a Erzsébet királyné útja között.
Az útfelújítás Budapest Főváros Önkormányzata 2020-2023.évi útfelújítási programjának keretében valósult meg a Budapest Közút Zrt. megbízásából.
Nyílt közbeszerzés lefolytatása után, a kivitelezési munkákat a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezte.
A felújítás a Szugló utca kereszteződésétől kezdődött, és az Erzsébet királyné útjáig tartott; cca. 1.201 m hosszon.
A szakaszon felújításra került: az útpálya burkolata 2 réteg aszfalt burkolattal, szegélykorrekciók helyén teljes pályaszerkezet cserével, a buszmegállók burkolata (3 db bazaltbeton burkolattal, 3 db erősített aszfalt burkolattal), az Uzsoki Utcai Kórháznál lévő parkolók burkolata. Az útfelújítással érintett szakaszon átépültek a szegélyek, valamint a kapubehajtó csatlakozások. A megállóhelyek környezetében a járdaburkolatok teljes szélességben átépültek. Megvalósult a gyalogos átvezetések akadálymentesítése, átépítésre kerültek a vakok és gyengén látók segítését biztosító taktilis megállító jelek, továbbá a szegélyek lesüllyesztésre kerültek.
Átépült a Korong u. – Gyarmat u. között (a páratlan oldalon) a kiemelt szegély alatt húzódó DN 125 öv vízvezeték 76 fm-en.
A meglévő víztelenítés nem változott, a víznyelőaknák csatornába kötöttek; a szerelvényeket szintbe helyezése megtörtént.
A gyalogátkelőhelyek megfelelő megvilágítása érdekében a közvilágítás átépítésre került a szakági tervek alapján. A csomóponti szegélykorrekciók, valamint parkolósávok fülekkel történő lezárása miatt 20 db meglévő víznyelő került áthelyezésre.
6 db fa az átépült szegélyek űrszelvényében helyezkedtek el, ezért ezen fák kivágására volt szükség. A kivágott fák pótlása a Budapest Főváros XIV. Zugló Önkormányzata Képviselő testületének a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló 62/2012 (XI.30) számú önkormányzati rendelete alapján történtek. A kivitelezési szakasz zöldsávjában összesen 61 db 16/18 cm törzskörméretű I. osztályú fasori fa került telepítésre.
Forgalomtechnikai változtatások: A teljes szakaszon irányhelyes kerékpársávok kerültek kialakításra. A mellékutcából való kikanyarodás segítése végett a kereszteződés előtt és után parkolásgátló fülek lettek kiépítve. Új gyalogátkelőhelyek létesültek a Gyarmat utca kereszteződésénél, valamint a Szugló utcai csomópont azon ágain, ahol korábban nem voltak.

Főbb mennyiségek valósultak meg:

 • hengerelt aszfalt útépítés (AC 11 mF kopó): 31.800 m2
 • hengerelt aszfalt parkolóépítés (AC 11 kopó): 4.175 m2
 • szegélyépítés: 6.485 fm
 • erősített aszfaltburkolat építés (SMA 11 mF kopó): 275 m2
 • bazaltbeton burkolat építés: 195 m2
 • humuszolás és füvesítés: 5.561 m2
 • burkolati jel festés: 1.464 m2

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

  ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


  Kerület:
  Észlelés dátuma: