Mutasd az utadat!

Egyetemisták és középiskolások pályázatait várják a MAÚT30 NextGen tehetségprogramban.

Milyen lesz a jövő közlekedése? Hogyan használjuk a városainkat? Hogyan közlekednek a kistelepülésen élők? Hogyan lehet társadalomfejlesztési hálózat az utakból és vasutakból?

Miből van az út? Miért acélsínen megy a vasút? Lehetne másképp is közlekedési infrastruktúrát építeni?

Gondolkodtál már a fentiekhez hasonló kérdéseken? Ha igen, olvass tovább, mert számítanak rád, ha

  • Középiskolás vagy és érdekel a közlekedés, a közlekedés szervezése, jövője, a közlekedési pályák építése, a járművek, vagy épp a vasútmodellezés.
  • Egyetemista vagy és szívesen megosztanád szélesebb körben a tudományos diákköri dolgozatod, sőt örülnél, ha szakemberek segítenének a kidolgozásában. Várunk bármilyen szakterületről (műszaki, természettudomány vagy társadalomtudomány).
  • Most végeztél, és azt gondolod, a szakdolgozatod többet ér annál, hogy a záróvizsga után eltűnjön a süllyesztőben.
  • Vagy csak egyszerűen van egy jó ötleted a közlekedéssel kapcsolatban, és szeretnél foglalkozni vele.

Mit kell tenned?

Írd le a gondolataidat legfeljebb 2 gépelt oldalon, néhány szóval mutatkozz be, hova jársz iskolába, mi lennél, ha nagy leszel, és mi érdekel a közlekedés és a közlekedésépítés területén. Küldd el a nextgen.maut.hu oldalon található űrlap segítségével és a szakmai zsűri kiválasztja azt a legjobb legfeljebb 15 témát, amellyel aztán októberig közösen, szakemberek bevonásával tovább foglalkoznak.

Mi történik ezután?

Segítenek az általad választott téma feldolgozásában, szakmai mentorok segítik majd az elmélyülést, és a nyár folyamán egy közös táborozás során abban is segítenek majd, hogy az előadói készségeid fejlődjenek. Erre pedig azért lesz szükség, mert a legjobb 7 pályázó lehetőséget kap arra, hogy 2024. október 2-án, a MAUT30 Nemzetközi Tudományos Szimpózium neves szakemberekből álló közönsége előtt bemutassa a munkáját. Egy ilyen típusú ismeretség pedig minden karriert beindít! A konferencia közönségébe minden pályázót meghívnak.         

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három munkát pénzjutalommal (300.000 Ft – 250.000 Ft és 200.000 Ft) díjazzák. De különdíjat fog kapni a legjobb előadó a tudományos szimpózium közönségének szavazatai alapján!

Jelentkezem a tehetségprogramba

Határidők:

Jelentkezési határidő: 2024. március 15.

Első találkozó: 2024. április közepe (pályázókkal egyeztetve)

Kommunikációs tréning: 2024. augusztus (pályázókkal egyeztetve)

Záró konferencia: 2024 október 2. szerda – 14:30-16:30 Hotel Hélia, Budapest

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: