Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat.

Már a főváros által fenntartott, fizetős P+R parkolók is elérhetőek a magyar fejlesztésű Parkl mobilapplikációban. A mintegy 120 ezer felhasználóval rendelkező piaci szolgáltató és a Budapest Közút Zrt. együttműködésének köszönhetően a társaság üzemeltetésében lévő díjfizetés ellenében használható P+R parkolók a továbbiakban parkolócédula és készpénzes fizetés nélkül is használhatók. A parkolóba való behajtás, valamint a parkolás befejezésével a sorompón való kihajtás és a fizetés is a mobilapplikáción automatikusan történik a regisztrált bankkártyával.

A Parkl jóvoltából most egy hétig ingyenesen lehet kipróbálni az új rendszert: május 23. és május 29. között a Budapest Közút Zrt. által üzemeltetett alábbi P+R parkolók díjmentesen használhatók az alkalmazással.

 • Örs vezér tere P+R
 • Pillangó utca P+R
 • Újpest-Városkapu P+R
 • KÖKI Terminál P+R
 • Kőbánya-Kispest P+R
 • Hűvösvölgy P1 P+R

Az ingyenes Parkl alkalmazás letölthető az App Store-ból és a Google Play Store-ból.

További fizetési módok: készpénz, bankkártya, SMS (csak a Margitszigeti P+R parkolóban)

Az együttműködésnek köszönhetően növekedhet a P+R parkolók kihasználtsága, ráadásul az alkalmazással nemcsak egyszerűbbé, kényelmesebbé válik a parkolás, hanem a papírszemét mennyisége is csökkenthető.

Budapest Közút Zrt.
Parkl Digital Technologies Kft.
Budapesti Közlekedési Központ

 

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

  ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


  Kerület:
  Észlelés dátuma: