Szigetelésjavítás a Hungária körúti felüljárón

Július 5-e péntek reggel 7 órától a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán lezárják a szélső sávot szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkák miatt. A kivitelezés várhatóan augusztus végéig fog tartani több ütemben, és a felüljáró mindhárom M3 bevezető felé vezető sávjában lesz munkavégzés. A Kacsóh Pongrác úti felüljáróra és az M3 bevezetőre biztosított lesz a feljutás a munkálatok ideje alatt.

Júliusban és augusztusban a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán végeznek szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munkálatokat a Budapest Közút beruházásában.

Az első ütemben a szélső sáv lesz lezárva a felüljáró teljes hosszában. A sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezetek is kicserélésre kerülnek. A korlátozásra előjelző táblák fogják felhívni a figyelmet. A munkavégzés ideje alatt 40 km/h-s sebességkorlátozásra kell készülni. Ezen időszakban a felüljárón lévő járda is lezárásra kerül az ott folyó munkák miatt. Ebben az ütemben a gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe.

A munka második ütemében a középső sávban történik munkavégzés a híd teljes hosszán. Csakúgy, mint az első ütemben, itt is elvégzésre kerül az aszfaltburkolat marása és a szükséges szigeteléscsere, valamint a tönkrement dilatációk átépítése.

Az utolsó, harmadik ütemben a belső sávban is kibontják majd a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot. Itt a kis mennyiségű munkák esetében is ki kell majd várni a technológiai időket.

A sávlezárások miatt torlódásokra kell számítani, mellyel kapcsolatban kérjük a közlekedők megértését, türelmét. Az okozott kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a felújítást a nyári tanszünetben végezzük, amikor a közúti forgalom a szokásosnál kisebb. A munkálatok a villamosforgalmat nem érintik.

Az ütemváltások időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Budapest Közút Zrt.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: