Tájékoztatás

Kérjük, hogy személyes ügyfélszolgálatunkon és a jármű szemléjén egészséges állapotban és a foglalt időpontban jelenjenek meg!


Tisztelt Személytaxis Vállalkozás, tisztelt Taxi Társaság!

Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2022. április 13-i ülésén többek között döntött a személytaxi rögzített hatósági árának és a tarifatábla tartalmi elemeinek megváltozásáról.

 

  1. A megváltozott tarifát tartalmazó, a taxi rendeletben egzakt módon meghatározott (a műszerfalon és a belülről olvashatóan a hátsó ajtók üvegén elhelyezett) tarifa táblákat a Budapest Közút a taxis vállalkozások gépkocsijához biztosítja.
  2. A taxi rendeletben szintén egzakt módon meghatározott, a jobb hátsó ajtón elhelyezendő transzparens ár tájékoztató matricát (sárga felületre ragasztandó átlátszó matricán fekete színű nyomat) a taxis vállalkozások maguk készíttetik el.

 

A gyártmányok egységessége érdekében a Budapest Közút Zrt biztosítja a honlapjáról letölthető grafikákat a nyomdai gyártáshoz, amely az alábbi linken érhető el:

Vonatkozó jogszabályok, letölthető dokumentumok

Taxi Társaságokhoz tartozó taxik 1. pontban írt matricáinak átadása:

Az 1. pontban írt tarifatáblákkal összefüggésben kérjük a Taxis Társaságokat, hogy nyújtsanak segítséget a fuvarszervezésükben tevékenységet végző vállalkozások részére a matricák eljuttatásában. A Taxi Társaságokat levélben felkeressük, amelyben tájékoztatjuk az 1. pontban írt matricák átadásáról (2022. április 28-tól Budapest VIII. Asztalos Sándor út 16. nyitvatartási időben).

A Független Szolgáltató (taxi társaságokhoz nem tartozó) taxik 1. pontban írt matricáinak átadása:

A társasághoz nem tartozó vállalkozások részére az 1. pontban írt tarifatáblákat a Budapest Közút Zrt, a Budapest VIII. kerület Asztalos Sándor út 16. szám alatti telephelyen adja át 2022. április 28-tól nyitvatartási időben (érvényes plasztikkártya bemutatása mellett a vállalkozások, vagy gépkocsivezetőik részére dokumentáltan).

Köszönjük közreműködésüket!


A sárga szín vizsgálatának új szabályai


Blaha Lujza téri taxiállomás áthelyezése

Tisztelt Taxitársaságok!

Tisztelt Ügyfeleink! 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VIII. kerületben a Blaha Lujza tér felújítási munkálatai miatt a téren ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, ezért a 08-03 számú taxiállomás jelenleg nem üzemel..

A Blaha Lujza tér átépítési munkálatainak végeztével az érintett taxiállomás a Rókus kórház mellett, a Márkus Emília utca felőli oldalon kap végleges helyet, melynek várható ideje 2022 ősze.


Parkolási rendeletmódosítás: Margitsziget taxi behajtás

A Fővárosi Közgyűlés módosította  Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) számú önkormányzati rendeletét.

A módosítás alapján a Rendelet 15.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lépett:

„(4) Hozzájárulás nélkül behajthat a taxi az 5. mellékletben megjelölt védett övezetbe, illetve az 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt taxi a Margitsziget védett övezetbe.”

A rendeletmódosítás 2021.06.30-án lép hatályba

Az elfogadott módosítása értelmében a forgalmi engedélybe bejegyzett, megjelölt 5E, vagy 5N környezetvédelmi osztályba sorolt és érvényes fővárosi taxiállomás használati megállapodással rendelkező taxi gépkocsik behajthatnak a Margitsziget védett övezeti területére az alábbi rend szerint:

  • a behajtás csak utas felvételi és kiszállási céllal lehetséges.
  • a behajtási hozzájárulás várakozásra nem jogosít a védett övezet közterületén, az utas kiszállását, vagy felvételét követően a védett övezetet haladéktalanul el kell hagyni.
  • várakozásra a védett övezeten kívül az Árpád hídi kijáratnál található taxiállomáson van lehetőség.
  • a behajtás és a kihajtás is csak és kizárólag az Árpád híd felé eső sorompón keresztül és az Árpád híd igénybevételével lehetséges.
  • a védett övezeti sorompó a behajtásra jogosult taxi rendszámát automatikusan felismeri, a be- és kihajtáskor nincs szükség külön regisztrációra, külön engedélyre.
  • a rendeletmódosításban foglalt új lehetőség térítésmentesen külön ügyintézés nélkül elérhető a behajtásra jogosult taxi gépjárművek számára.

Jogszabályváltozás

Tisztelt Ügyfelünk!

2020. november 5-én hatályba lépett és alkalmazzuk a Kormány 481/2020. (XI. 4.) Korm. rendeletét, amely módosította a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendeletet, meghatározott esetekben a taxik 10. év feletti tovább-üzemeltetését biztosítja legkésőbb 2022. december 31-ig.


Előzetes igazolással rendelkező fővárosi taxitársaságok: