A fővárosi teherforgalmi behajtási rendszert 2016. április 1-jétől a Budapest Közút üzemelteti, közszolgáltatási szerződés alapján.

Ez nem csupán a hozzájárulásokkal kapcsolatos adminisztrációs teendőket, a kerületi önkormányzatokkal folytatott egyeztetéseket, valamint a korlátozott forgalmú övezet jelzőtáblarendszerének üzemeltetését jelenti, hanem a teherforgalmi behajtási rendszer folyamatos fejlesztését is.

Tovább
Állapotfelmérés

Folyamatosan ellenőrizzük a főváros területén található kijelölt rakodóhelyek közúti jelzőtábláinak és a hozzá kapcsolódó útburkolati jeleknek az állapotfelmérését,
valamint a kihasználtságukat illetőleg igény esetén javaslatot teszünk újabb rakodóhelyek létesítésére.

Szabályozás

Szabályozzuk a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó
(túlsúlyos-, túlméretes) járművek közlekedésének és a jelzőtáblával ellátott
össztömeg-korlátozott övezetekbe behajtó járművek közlekedését.

Behajtási rendszer

A teherforgalmi behajtási rendszer elősegíti az összehangolt áruszállítást,
ezáltal a közúti forgalom csillapítását, valamint a levegőszennyezés
és a zajterhelés csökkentését.

Ellenőrzés

Havi szinten ellenőrizzük a teherforgalom szabályozó övezeti rendszerhez tartozó több ezer közúti jelzőtáblát.

Mérőberendezések

Hitelesített mérőberendezéssel tengelyterhelés ellenőrző méréseket végzünk Budapest több pontján.

Tisztelt Ügyfeleink!

2024. január 1-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vette át a Budapest Közút által eddig végzett, taxikkal kapcsolatos feladatokat.

Budapest főváros közigazgatási területén végzi a taxiállomások üzemeltetését a Budapest Főváros Önkormányzatával megkötött a Feladatellátásról és Közszolgáltatásról szóló Keretmegállapodásban meghatározottaknak megfelelően, a rendelkezésre álló közterület-használati hozzájárulások birtokában.

Budapest, VIII. kerület Asztalos Sándor út 16. szám alatti Taxiközlekedési Ügyfélszolgálat telephelyen végezzük a taxi gépjárművek minősítését, valamint itt történik a taxi szolgáltatókkal a taxiállomás-használati megállapodások (közkeletű nevén: fővárosi drosztengedély) megkötése.

Tovább