Több mint 1000 gyalogátkelőhelyet újítunk fel 2023-ban

A tervek szerint 2023-ban több mint 1000 gyalogátkelőhelyet újít fel a Budapest Közút Zrt. Társaságunk az elmúlt három évben az 5240 fővárosi gyalogátkelőhely több mint felét felújította. E programot idén is folytatjuk, a célunk az, hogy néhány éven belül minden budapesti gyalogátkelőhely kifogástalan állapotban legyen.

A Budapesti Közlekedési Központ által nyilvánosságra hozott Közlekedésbiztonsági Stratégia célkitűzése, hogy 2030-ig megfelezze, 2050-ig pedig nullára csökkentse a halálos közúti balesetek számát Budapesten. A budapesti halálos közúti balesetek visszaszorítása érdekében tett javaslatok egyike a zebramegújítási program.

A főváros területén már 2021-re fluós gyalogátkelőhely jelzőtáblával láttunk el minden olyan gyalogátkelőhelyet, amely nem jelzőlámpás, nem forgalomcsillapított övezetben helyezkedik el, és nem kell egyéb elsőbbségadási okból a járműveknek sebességüket jelentősen csökkenteniük. A jelzőtábláknak köszönhetően a járművezetők a veszélyesebb gyalogátkelőhelyeket minden esetben már távolról észlelik, és időben felkészülhetnek a gyalogosok számára történő elsőbbségadásra.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: