Új gyalogos-kerékpáros híd létesül a XIV. kerületben a Rákos-patak felett

Új gyalogos-kerékpáros híd épül a XIV. kerületben a Rákos-patak Fogarasi út és Füredi út közötti szakaszán elhelyezkedő gyalogos híd mellett. A munkálatok május 19-től várhatóan szeptember végéig tartanak.

A Budapest Közút helyi önkormányzattal kötött megállapodása értelmében egy megfelelő kapacitású, egynyílású feszített vasbeton híd fog épülni Zuglóban a Rákos-patak felett a Fogarasi és a Füredi út közötti szakaszon.

Az új, kerékpáros és gyalogos közlekedésre alkalmas híd a meglévő átkelő Füredi út felőli oldalán fog épülni.  A hídszerkezet teljes szélessége 3,75 méter, amelyből a korlátok között 3,25 méter hasznos szélesség lesz. A híd korlátja megjelenésében az Ond vezér utcai hídra hasonlít majd, melyen a közvilágítási funkciót a korlátban kialakított világítás látja majd el.

Az építés során a régi híd folyamatosan használható lesz, azt csak az új átkelő elkészülte után bontják el. A munkálatok a gyalogos és kerékpáros forgalom néhány napos zavarásával járnak majd, a közúti forgalmat a munka minimálisan fogja zavarni. A közösségi közlekedést a rekonstrukció nem érinti.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: