Új híd épül a Napraforgó utcánál az Ördög-árok felett a II. kerületben

Április 20-án, csütörtökön kezdődik és mintegy négy és fél hónapon át fog tartani a II. kerületi Napraforgó utca – Ördög-árok feletti új közúti híd építése a Napraforgó köznél, melyet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Budapest Közút Zrt. valósít meg. Csütörtöktől a jelenlegi, elbontásra kerülő híd teljesen le lesz zárva. A Napraforgó utca a Battai lépcsőnél található hídon át lesz megközelíthető.

A régi, háromnyílású, mindössze 16 tonna teherbírású és járdával nem rendelkező híd a pillérekkel és alapokkal együtt elbontásra kerül. A két új hídfő megépítését követően 11 tartógerenda kerül az új támaszokra, majd helyszíni betonozással elkészül a vasbeton pályalemez, amelyen 3,8 méter széles kocsipályát és az egyik oldalon 1,5 méter széles járdát alakítanak ki. Az új híd egy nagyobb (közel 8 méter) nyílású létesítmény lesz. A 80 tonna teherbírású, 9,31 méter hosszú vasbeton híd korlátja a környék Bauhaus stílusú házaihoz illő lesz.

Hibabejelentés

Társaságunk tevékenységével, az üzemeltetett létesítményekkel kapcsolatos bejelentéseiket, panaszaikat és javaslataikat itt is bejelenthetik.

    ÚthibaJelzőlámpaHíd, aluljáró


    Kerület:
    Észlelés dátuma: